miércoles, 25 de febrero de 2015

Dissabte 28 de febrer:


La cantant i compositora mexicana 
Lüla Reyna presenta el seu primer disc 
Madre Mestiza” a la seu de la Bibliomusicineteca.
El 2014 cantava amb "els Gachupines Band




L’Associació Cultural La BiblioMusiCineteca del carrer Vila i Vilà 76, baixos de la ciutat de Barcelona [Catalunya, Europa] es l’escenari triat per la presentació del primer disc de la jova cantant i compositora mexicana Lüla Reyna amb el nom de “Madre Mestiza”. 

El concert de presentació tindrà lloc aquests dissabte 28 de febrer de 2015 a les 20:30 hores amb entrada gratuïta, si be degut a les reduïdes dimensions de la sala cal fer reserva per telèfon abans, al telèfon 93 443 12 05.

Tot i que es d’entrada gratuïta, tindrà lloc safata de Cooperació Voluntària
Aquells que vulguin gaudir d’aquest esdeveniment tindrà que recordar que l’estació de “Metro” més propera a la Bibliomusicineteca es l’estació Paral·lel

Val a dir que els presentadors d’aquest concerts ens diuen que aquest disc “Madre Mestiza
“...en un acústic emocionant i entranyable, després d’una gira per Mèxic, on va ser rebuda amb gran acceptació per la crítica i públic: “La mexicana arrasa amb el seu nou disc” o “un disc que no es pot etiquetar per la seva originalitat” són algunes de les opinions que els mitjans han fet públiques sobre el seu treball. Lüla Reyna presenta una fusió elegant i renovada entre la música tradicional mexicana, el jazz i altres ritmes d’arrel”. 
També tindrà lloc aquest dia la projecció del videoclip de “LA LLORONA”, una producció espanyola a càrrec dels artistes Pat Lemos, Mabel Fuentes i Andrés Tamarit que ha estat finançada a través d’un reeixit Crowdfunding de Verkami. 

La cantautora Lüla Reyna té els seus inicis en la música als 10 anys d'edat quan aprèn a cantar i tocar la guitarra de manera lírica sota les influències del seu oncle i la seva mare, músics, poetes i cantants populars reconeguts en els rumbs del Tequila. En 1998 forma un trio de trova i cançó urbana anomenat Ye-Cuica, que va sorprendre el mitjà musical de centres culturals i cafè-teatres de la ciutat durant 5 anys, fent de teloners concerts d'Óscar Chávez i Tania Llibertat, entre altres. 

A partir del 2002 Lüla Reyna comença la seva carrera com gestora Cultural de la ciutat de Guadalajara, treballant per a la promoció i difusió de diversos grups artístics de la ciutat per tota la República. 

La biografia oficial d’aquest cantant ens diu que el 2006 s'integra a l'agrupació Pneumus com sonidista incidental, companyia artística interdisciplinària amb la qual realitzaria i produiria 3 anys més tard una gira per Centre Occident de Mèxic a través de CONACULTA. 

En el 2007 s'inicia amb Rodrigo Orellana i Roberto Ramírez l'empresa Circ Drac dedicada a la creació d'espectacles de teatre-circ contemporani, assumint el càrrec de Directora de Màrqueting i Comunicació, amb qui escriu i produeix el 2010 l'espectacle "XEMPA" que reuneix les tradicions més belles de Mèxic donant la volta al País, en el qual la Reyna a més de guionista és compositora dels temes principals de la funció. 

El gener de 2011 La Reyna emprèn un viatge a Espanya per estudiar un Postgrau en Gestió Empresarial de la Música a la Universitat de València. En aquest lapse realitza amb gran acceptació entre el públic concerts acústics a Madrid, Barcelona i València. És convidada també per la companyia teatral Sala Negra per participar en l'obra "Tot esperant Raval", per a la qual compon diversos temes que interpreta en viu acompanyada del pianista Ínigo Moñux. 
En 2013 realitza un viatge personal pel Sud-est Asiàtic, on va realitzar concerts en diversos escenaris, per retornar l’any 2014 torna a Espanya per presentar el seu repertori acompanyada d'un trio de jazzistes valencians "els Gachupines Band" els que interpreten la música de la Reyna amb un estil veritablement únic. 

Aquesta es a grans trets la Lüla Reyna. Però com sempre, tota biografia d’un artista sempre es queda curta. Així que ja sabeu amics meus, tots a veure la Lüla, que es un final de mes de febrer d’allò mes esplèndid... 

Gràcies Amics de la Associació Cultural La BiblioMusiCineteca per donar-nos la oportunitat de poder gaudir d’una gran artista filla de Mèxic... 



Fotografia: lulareyna.com

No hay comentarios: