google-site-verification: googleea6bb382a071c67e.html AME - Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants: Benestar Social i Família

miércoles, 16 de julio de 2014

Benestar Social i Família


El Departament de Benestar Social i Família 
i la CCMA col·laboren per posar en valor 
el paper de la dona en la societat

-La consellera Neus Munté destaca que “la perspectiva de gènere en els mitjans públics facilita la incorporació del potencial, la força i el talent de les dones en la construcció d’un país millor” 

-El president de la CCMA, Brauli Duart, ressalta “el compromís dels mitjans de la CCMA a l’hora de reflectir la igualtat entre homes i dones i evitar els estereotips, tal com marca el Llibre d’estil” 



La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, han firmat avui un conveni de col·laboració per reforçar l’educació i la pedagogia amb l’objectiu de posar en valor el paper de les dones en la societat. 

Els mitjans de comunicació, juntament amb l’àmbit familiar i les institucions educatives, tenen un paper primordial en la transmissió de valors i models culturals i la seva influència en les pautes de comportament és fonamental. La col·laboració entre les dues institucions permet avançar cap a una societat que deixi enrere els estereotips sexistes i incorpori les aportacions de les dones. 

En aquest sentit, els mitjans de la CCMA oferiran continguts audiovisuals orientats al foment de la igualtat i a posar en valor el paper de les dones en la societat. D’una banda, el programa de televisió “Som dones. Una mirada femenina sobre el món”, que s’emetrà a través del Canal 33 a partir de la pròxima tardor. Es tracta d’una sèrie setmanal de 13 capítols sobre el món, sobre temes que afecten a tothom, però només explicats per dones, tant anònimes com conegudes pel gran públic. De l’altra, el programa de ràdio “El cafè de les dones sàvies”, que s’emetrà durant la programació d’estiu de Catalunya Ràdio i consistirà en 35 entrevistes a dones on es tractaran diferents aspectes de la vida. 

La consellera Neus Munté ha destacat que el conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i la Corporació Catalana de Mitjans de Audiovisuals “permetrà aprofundir en la col·laboració per reflectir la perspectiva de gènere i les aportacions de les dones en els mitjans públics de comunicació audiovisual”. Munté ha afegit que ”l’objectiu últim és avançar en la construcció d’una Catalunya més justa, on homes i dones gaudeixin de manera efectiva dels mateixos drets i les mateixes oportunitats”. En aquest sentit, la consellera de Benestar Social i Família també ha destacat que “la perspectiva de gènere en els mitjans públics facilita la incorporació del potencial, la força i el talent de les dones en la construcció d’un país millor i és una font d’enriquiment per al conjunt de la societat”. 

Per la seva banda, Brauli Duart ha volgut destacar “el compromís de la CCMA a l’hora de reflectir la igualtat entre homes i dones i evitar els estereotips, tal com marca el Llibre d’estil”, el document que recull el marc editorial i les normes periodístiques i ètiques amb què es regeixen els mitjans de la Corporació. “Amb la màxima responsabilitat per la projecció pública i la gran incidència social dels nostres mitjans, des de TV3 i Catalunya Ràdio hem fet una aposta a la nostra programació en què són dones les que se situen al capdavant dels grans programes informatius i de debat que omplen diàriament la graella. Avui, més que mai en la seva història, les dones tenen una potent presència als mitjans audiovisuals de la CCMA.” 

Segons l’acord firmat avui, l’Institut Català de les Dones oferirà a la CCMA orientació i assessorament en matèria de coeducació en continguts infantils i juvenils. La coeducació és una eina fonamental per avançar en la consecució de la igualtat entre dones i homes, a través de superar els estereotips tradicionals. 

Per altra banda, l’acord també suposa mantenir el compromís dels mitjans de la CCMA de vetllar per un tractament correcte dels continguts relacionats amb la violència masclista, tenint en compte les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, i col·laborar en la difusió del servei d’atenció permanent a dones en situació de violència (900 900 120).


Font: Generalitat de Catalunya

No hay comentarios: