viernes, 4 de julio de 2014

És un recull de narracions mítiques

Lectura dramatitzada 
del "Popol Vuh" maia 
amb la narradora mexicana Martha Escudero 
a Casa Amèrica Catalunya, Barcelona 




El proper divendres 11 juliol 2014 a les 19:30 hores tindrà lloc a la coneguda entitat anomenada Casa Amèrica Catalunya del carrer Còrsega 299 [entresòl] de Barcelona, Catalunya, una nova activitat gratuïta de gran contingut cultural.   
 
Es tracta de la lectura dramatitzada del "Popol Vuh" maia. A càrrec dels reconeguts narradors orals Alekos de la Serra (de Colòmbia), Martha Escudero (de Mèxic) i Rubén Martínez (de Veneçuela) qui esdevindran els protagonistes d’aquesta lectura dramatitzada del cèlebre llibre maia Popol Vuh, a partir de la traducció al castellà realitzada pel Premi Nobel de Literatura Miguel Angel Asturias. 

Popol Vuh, del quiché popol Wuj (“llibre del consell” o “llibre de la comunitat”), és un recull de narracions mítiques, llegendàries i històriques dels quiché, el poble maia guatemalenc amb major quantitat de població. 

El llibre, de gran valor històric i espiritual, recopila una sèrie de relats que tracten d'explicar l'origen del món, de la civilització i de diversos fenòmens que ocorren en la naturalesa. 

Alekos, Martha Escudero i Rubén Martínez ens introdueixen en la lectura d'aquest llibre fonamental del món maia. Una Cultura amb la que Mèxic comparteix un important llegat històric i espiritual. 


Martha Escudero va néixer a la Ciutat de Mèxic. Des de l'any de 1993 radica a Barcelona dedicant-se a la narració oral. El seu repertori es nodreix de mites, contes i llegendes tradicionals i de relats i contes d'autor. Narra per a tots els públics, en algunes ocasions acompanyant la narració amb música i cançons. 

Des de l'any 1997 és programadora del cicle de contes per a adults "Contes i Contes" del Harlem Jazz Club a Barcelona. És directora de "Un Riu de Contes", Trobada Internacional de Narradors Orals al Pirineu. Tambè Dirigeix i condueix el programa de ràdio "Contes i Contes" dedicat als contes, als narradors de contes i l'art de narrar. 

És sòcia fundadora de l'Associació de Narradors i Narradors de Barcelona ANIN i ha publicat quatre adaptacions de contes a la col·lecció Contes de tots colors (Ed. Espasa); articles de reflexió sobre el fet narratiu en la Revista n, butlletí Calc i revista Tantàgora; així com diversos CD. 

Ha participat en diferents festivals, cicles i maratons de narració oral en la majoria de les comunitats d'Espanya ia Portugal, França, Andorra, Brasil i Mèxic. 


Tots i sou convidats a Casa Amèrica Catalunya!!

No hay comentarios: