viernes, 9 de julio de 2010

Notícies de l'Estatut

.


Declaració institucional d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat
Amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya





Font: web Ajuntament d’Esparreguera [09 juliol del 2010]

L’alcaldessa d’Esparreguera, Francesca Fosalba, va assistir ahir al municipi de Sant Boi de Llobregat, on es van trobar tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca per manifestar el seu suport a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Sant Boi de Llobregat és la ciutat on va morir el conseller en cap Rafael Casanova i va ser escenari de la històrica Diada del 76, i símbol de la recuperació de les institucions catalanes amb la celebració any rere any de la Diada Nacional de l’11 de setembre. Ahir es van trobar els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat per manifestar-hi el ferm compromís dels governs locals de Catalunya amb l’autogovern, un compromís que ve des del principi de la democràcia local i que ens ha fet corresponsables d’aquest nou Estatut profundament municipalista.

La declaració institucional diu el següent:
1. Volem expressar el nostre rebuig a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional en contra de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

2. Donar suport a la manifestació en defensa de l’Estatut i de la voluntat del poble, que ha estat convocada a Barcelona per al proper dissabte 10 de juliol a les 6 de la tarda.

3. Donar suport a les resolucions que de manera majoritària prenguin les institucions de Catalunya, Govern i Parlament.

4. Convidar totes les entitats i associacions de les nostres poblacions a expressar el desacord amb aquesta sentència i animar la ciutadania a participar en la manifestació del proper dia 10.

5. Fer arribar aquests acords a la Mesa del Parlament de Catalunya i als diferents grups amb representació a la cambra, així com al President de la Generalitat de Catalunya.

No hay comentarios: