lunes, 29 de agosto de 2011

Publicat a Federlatina

.

Barcelona viurà de prop la cultura mexicana
Les festes nacionals de Mèxic envaeixen la ciutat tot el setembre





Font: Federlatina


De l’1 al 23 de setembre Barcelona acollirà les propostes més diverses per a conèixer de prop Mèxic, un dels països amb una comunitat molt dinàmica a Catalunya, que celebrarà amb més d’una trentena d’activitats culturals les festes d’Independència de Mèxic.

El Consolat General de Mèxic a Barcelona i la societat civil, encapçalada per les associacions i institucions culturals, s’han bolcat per oferir al conjunt de la ciutadania una gran varietat d’esdeveniments que van des del teatre al cinema i de la gastronomia als actes acadèmics.

Destaca enguany la Cerimònia Oficial del “Grito” d’Independència que es realitzarà el 15 de setembre des del Buc Escola mexicà “Cuauhtémoc”, ancorat al Port Vell, i una fira mexicana de gastronomia, artesania i espectacles a la Plaça de la Mercè.

Ressalta també l’homenatge a Mario Moreno “Cantinflas”, en el seu centenari, amb la projecció de tres pel·lícules de l’actor a Amics de la Unesco, una mostra de documentals mexicans a Casa Amèrica, un cicle de conferències sobre biodiversitat a Mèxic al Museu Etnològic de Barcelona o, per primera vegada, un concert de ranxeres traduïdes al català, al Casinet d’Hostafrancs.

El Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona acollirà a més la conferència de Josep Maria Figueres “Mèxic a la Guerra Civil espanyola a Catalunya” , el 9 de setembre, commemorant el 75 aniversari de l’inici de la Guerra Civil a Barcelona.

La presentació dels actes tindrà lloc al Consolat General de Mèxic en Barcelona (Pg. Bonanova, 55), el proper 7 de setembre a les 19:00 hrs. En aquest esdeveniment se presentaran també les activitats que tindran lloc, dins de la jurisdicció del consolat, a Sant Joan de les Abadesses i Saragossa, commemorant les festes nacionals mexicanes.

Més informació a:
http://culturaconsulmex.blogspot.com
http://www.vivemexico2011.com

Consulado General de México en Barcelona
93 201 18 22 (ext. 211)



.


No hay comentarios: