lunes, 26 de octubre de 2009

El talent mexicà aterra a l'aeroport del Prat


La cineasta Zoi Sucarrats a Esparreguera
La popular autora del curtmetratge documental "Un quilo-$ 2,00" Zoi Sucarrats va arribar a la nostra localitat el passat dijous 26 octubre 2009 provinent de Mèxic.





Curiosament el mateix dia que marxava el Cor Juventino Rosas de Xalapa després de la seva participació al Corearte 2009, aterrava a l'aeroport d'El Prat altra grup de xalapenys. En mig d'Ells, aquesta nova esparreguerina.

Recordem que la jove directora Zoi Sucarrats -de tan sols 18 anys- en aquest últim curtmetratge de temàtica social que va presentar al Festival Internacional de Cinema de Morelia 2009, abordaria la realitat dels talladors i recol·lectors de cafè en el seu quotidià treballar en les grans extensions cafeteres. Un treball dur del qual no som plenament consenteixes a l'hora d'assaborir el exelente cafè mexicà.
.
Zoi Sucarrats és diplomada en Cinema Documental per la Galeria d'art Contemporani de Xalapa, i actualment resideix a Coatepec, prop de Xalapa a Veracruz.
.
Des AME-Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants, li donem la benvinguda a les nostres terres, en les quals esperem es trobi com a casa durant el temps que durin els seus estudis.
I com allò de que el que es mira es valora, inclourem seu curtmetratge acompanyant aquest article de benvinguda. Jutgin vostès mateixos el talent d'aquesta jove. Segur que tindrá un futur de grans èxits.



"Un Kilo dos pesos". Un documental de la mexicana Zoi Sucarrats.


"Un kilo-$2.00" : Aquest documental visibilitza el treball camperol opacada per la indústria i el comerç, mostrant la brutal diferència entre el que guanyen els diversos implicats en un procés que acaba en una deliciosa tassa de cafè. Es tracta de persones que no veiem. No sabem que ens hem acostumat a no explicar. ...


+INFORMACIÓ:

Diari i Agència de notícies "Imagen del Golfo".
Publicat a Xalapa, el 18 de juny de 2009
Presentan en Xalapa cortometrajes sobre cafetaleros y migración. [clik aquí]
Todo sobre el FICM'09 [Festival Internacional de Cine de Morelia 2009][clik aquí]
Finalistas del 7º FICM. Notícias de cine [clik aquí]



.

No hay comentarios: