lunes, 4 de mayo de 2009

Brote de Influenza en México


Delante de los preocupantes acontecimientos sobre la epidemia de gripe llamada A/H1N1 que ha sacudido especialmente México, extendiéndose preocupantemente también en otros países, AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, comparte desde la lejanía, la angustia i sufrimiento de cuantas personas se han visto involucradas en este problema sanitario.

AME se solidariza con el esfuerzo del Gobierno de México en cuantas medidas se están tomando para minimizar los daños de esta epidemia, al igual que las tomadas por otras autoridades
-especialmente aquí por la Generalitat de Catalunya i Centros Sanitarios por su proximidad con nosotros- y acompaña en su angustia por la salud de sus seres queridos a cuantos mexicanos residen lejos de su Patria.

Deseamos que el esfuerzo de tantas y tantas personas implicadas en la lucha de esta epidemia, vean recompensado pronto su tenacidad y esfuerzo con el éxito.

Adjuntamos diversos enlaces para que nuestros lectores puedan estar al día de los acontecimientos.


http://www.presidencia.gob.mx/

.

.
.
Aeropuerto Internacional Benito Juarez [México D.F.]
.

Aeroport El Prat [Barcelona]

.

Generalitat de Catalunya.

Sala de Premsa. Comparecencia de la Consellera de Sanitat Marina Geli [28 de abril del 2009]Sala de Premsa. Comparecencia de la Censellera de Sanitat Marina Geli [29 de abril del 2009]
Sala de Premsa. Seguimiento informativo de la gripe
Sala de Premsa. Información y consejos a seguir sobre la epidèmia de la gripe.
Sala de Premsa. Consejos a los viajeros.

Marina Geli a Figueres sobre la grip porcina 30.4.09 CANAL NORD TV


Comunicado del Departament de Salut en relación a los casos de la gripe A/H1N1:
Confirmats tres nous casos de grip A/H1N1 a Catalunya

Actualment hi ha 17 casos confirmats i 12 en investigació. Tots evolucionen favorablement (4.5.2009)

El laboratori del Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda ha confirmat tres nous casos de persones afectades pel brot humà de la grip A/H1N1 a Catalunya
Actualment a Catalunya hi ha 17 casos confirmats i 12 en investigació i tots presenten un quadre clínic lleu i evolucionen favorablement als seus domicilis

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha rebut els resultats de confirmació del laboratori del Centro Nacional de Microbiología de Majadahonda de tres nous casos confirmats de la grip A/H1N1. Es tracta de dos homes de 19 i 23 anys i d’una dona de 22 anys, que presenten un quadre clínic lleu i evolucionen de forma favorable als seus domicilis.

Un dels casos confirmats avui és una persona que no havia viatjat a Mèxic, sinó que és familiar convivent d’un dels anteriors pacients que pateixen el brot humà de la grip A/H1N1, aquest és el tercer cas de contagi secundari que es dóna a Catalunya.
Els tres casos confirmats van estar notificats pels següents hospitals:

2 Hospital de Sant Pau de Barcelona
1 Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

Aquests tres casos se sumen als 14 que ja hi havia confirmats fins ahir i que fan un total de 17 casos confirmats de grip A/H1N1 a Catalunya. Tots els pacients presenten un quadre clínic lleu, una evolució favorable i tots romanen als seus domicilis.
El Departament de Salut ha identificat també dos nous casos sospitosos de patir la nova grip: dos homes de 14 i 52 anys, que han estat notificats per l’Hospital Clínic de Barcelona i per l’Hospital de Granollers, i que presenten una evolució favorable i resten als seus domicilis.

Per tant hi ha 12 casos pendents de confirmar o de descartar si es tracta de casos del brot humà de la grip A/H1N1. Totes aquestes persones presenten una evolució clínica favorable i estan al seus domicilis.

Aquesta tarda el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, participa en la reunió del Comitè Executiu Nacional per a la Prevenció, el Control i el Seguiment de l’Evolució Epidemiològica del Virus de la Grip, que s’ha convocat a la seu del Ministeri de Sanitat i Política Social per analitzar la situació actual i per coordinar les accions i les mesures que s’estan adoptant.

El Telèfon de Sanitat Respon (902 111 444) ha rebut durant el dia d’avui, des de les 00 hores fins a les 18 hores, un total de 135 trucades sol·licitant informació sobre la nova grip.


No hay comentarios: