domingo, 31 de enero de 2016

Teatre i Dansa


“FRIDA EN EL MIRALL” 
de Jordi Prat i Coll 
avui la darrera funció a la “Sala Trono” 
de Tarragona




Avui diumenge 31 de gener de 2016 a les 18:30 tindrà lloc la darrera funcio de dansa i teatre de la peça FRIDA EN EL MIRALL del dramaturg gironi en Jordi Prat i Coll, a la coneguda Sala Trono del carrer de Misser Sitges, 10, de Tarragona [Catalunya, Europa].

Aquesta representació ha tingut dues exitòses presentacións més, el divendres i dissabte 29 i 30 de gener de 2016 en aquest mateix Sala Trono.

“Frida en el mirall” es una obra que explora el món de les dues frides, de la que pinta i la que és pintada, de la de carn i ossos i la que surt reflectida al mirall, de les dues frides que, agafades de la mà, apareixen a diversos dels seus quadres. 

“Aquesta imatge es veu reforçada per l'extraordinària semblança de les dues intèrprets que al llarg de l'espectacle formen diversos quadres plàstics”. Tanmateix “La música i les lletres de les cançons triades formen part de la dramatúrgia, entrellaçant-se amb les emocions i situacions del text parlat. El repertori està format per una selecció de cançons del folklore mexica”

“Frida en el mirall” té una durada de 60 minuts, i fa server dos idioms, el català i el castellà. Amb Dramatúrgia i Direcció de en Jordi Prat i Coll, les dues protagonists a l’escenarí son la Mireia Piferrer (actriu) i la Núria Piferrer (veu). Val a dir també que la veu en off és de Santi Monreal, i la guitarra es a mans d’en Vicenç Solsona

Jordi Prat i Coll (Girona, 1975) és autor i director de teatre. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i Arts Escèniques per l'Institut del Teatre. 
És autor de: "Carrer Hospital amb Sant Jeroni", XXXVI Premi de teatre Josep Ametller. Editat a Edicions 62 i traduïda a l'italià sota el nom Dietro l'angolo. "Obra Vista" estrenada a la Sala Beckett l'any 2005. De quan somiava al Teatre Lliure el 2013 i Com arribar a casa dins l'espectacle Llibràlegs estrenat a Temporada alta 2014. 

Ha traduït diversos autors com ara Caryl Churchill (Far away, A number. Arola Edicions), Noël Coward (Private Lives), Copi (Eva Perón. Teatre Lliure edicions), Richard Nelson (Madame Melville) o Lucy Prebble (The effect). 

Com a director, entre d'altres, ha dirigit al Teatre Lliure: "Eva Perón" de Copi, "Una Còpia" de Caryl Churchill (Premi Butaca a millor espectacle de petit format), "Songs of wars I have seen" de Heiner Goebbles i "De quan somiava". Al Teatre Nacional de Catalunya: "Liceistes i cruzados" de Serafí Pitarra. A la Sala Beckett: "Lluny" de Caryl Churchill, "Obra vista", "Vespres de la Beata Verge" d'Antonio Tarantino i "Blau" de Ferran Joanmiquel. A la Sala Atrium: "Hamlet-Laforgue" de Jules Laforgue i "Quartett" de Heiner Müller (Nominació als premis Butaca a millor espectacle de petit format). 

Al Festival Temporada Alta: "Pensaments escrits al caure de les fulles" d'Ayub Kan-Din, "Vides Privades" de Noël Coward, "Lola la comedianta" de F.G. Lorca i "La Festa". 
Altres espectacles que ha dirigit són "El público", de Federico García Lorca, "Mon Brel", "L'armari en el mar" de Joan Brossa i J.M. Mestres Quadreny o "50 sonets". 

També ha dirigit l'escenificació de concerts musicals per a Xavier Sabata, Andrea Motis i Juan Chamorro, Toni Xuclà, Jordi Vidal, Lídia Pujol o la BCN216. 



Consulten la agenda de actividades mexicanas en toda Cataluña
“México en el corazón: Agenda Enero de 2016” [Clic aquí]

No hay comentarios: