“Trama centreamericana”
prorrogada la exposició fins el 29 d’abril
a Casa Amèrica Catalunya
Dimecres 20 de gener de 2016 va tenir lloc la inauguració d’aquesta important exposició “Trama centreamericana” a la seu de la coneguda institució cultural Casa Amèrica Catalunya, al carrer Còrsega, 299, de Barcelona [Catalunya, Europa]. Tanmateix la bona acollida del públic a fet canviar les dates per poder-la visitar perllogant-se en el temps.
Prevista inicialment el seu tancament pel 27 de gener, els organitzadors han decidit mantenir-la oberta al públic fins el dimecres 27 d’abril de 2016.
L’exposició “Trama centreamericana”, es una mirada col·lectiva a la realitat se la migració. Hi varen intervenir durant la passada de la mostra la seva comissària Eliett Cabezas; el fotògraf Toni Arnau i la subdirectora de Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin.
“Trama centreamericana” interconnecta cinc projectes fotogràfics d'autors que reflexionen al voltant de la migració als Estats Units, un fenomen que està generant transformacions socials, culturals i materials a Mèxic i Centreamèrica.
Tanmateix, en el cas de Mèxic esdevé ames a mes lloc de transit d’altres nacionalitats vers el gegant d’EEUU.
Casa Amèrica Catalunya ens recorda com
“els fotògrafs de Ruido Photo Edu Ponces, Toni Arnau i Eduardo Soteras són els autors de En el camí. Durant un any van retratar els 3,853 kilòmetres de perillós recorregut que els indocumentats centreamericans han de fer travessant Mèxic per arribar a les portes del somni americà.Superherois és obra de Dulce Pinzón i mostra el sentiment d’heroisme dels que han aconseguit arribar i treballar als Estats Units d’Amèrica.Safe Heaven, de Ruth Prieto, transita per l’Spanish Harlem de Nova York per captar com en aquesta barriada les dones centreamericanes que hi viuen, tot i ésser indocumentades, sí se senten segures.Home, d’Andrea Aragón, reflexiona sobre la decadència dels referents culturals tradicionals en les comunitats maies guatemalenques on hi proliferen les banderes nord-americanes i noves construccions.Arquitectura de remeses, de Walterio Iraheta i Andrés Asturias, indaga en els canvis substantius que en l’arquitectura de comunitats de Guatemala i El Salvador està provocant la constant entrada de diners i noves ideologies per part dels que van marxar al Nord”.
Podeu anar a visitar aquesta important exposició de dilluns a divendres de 09:30 a 14:30 i de 16:00 a 20:00 hores.
Casa Amèrica Catalunya tanca els dies festius. Recordem també que la entrada es lliure i gratuïta.
Tothom hi es convidat.
Fotografia: gentilesa Casa Amèrica Catalunya
No hay comentarios:
Publicar un comentario