lunes, 18 de enero de 2016

Divendres 22 de gener de 2016


Mèxic: On són els desapareguts?
Amb la participació de 
l’Alicia Calderón i la Lolita Bosch 
18:30 hores al CCCB 



L’Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona al carrer Montalegre 5, de la ciutat de Barcelona [Catalunya, Europa] acollirà amb entrada lliure i gratuïta el debat presentació que porta per a nom “Mèxic: On són els desapareguts?”. Aquest proper divendres 22 de gener de 2016, a les 18:30 hores. 

Com ens recorden els organitzadors d’aquests acte, la entitat de Drets Humans “Nuestra Aparente Rendición”, i també IMCINE Intituto Mexicano de Cinematografía, comptant amb la col·laboració del CCCB- Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el debat sobre Mèxic tindrà lloc amb motiu de la presentació del documental “Retratos de una búsqueda”, d’Alicia Calderón. Coneguda cineasta que junt amb l'escriptora catalano-mexicana Lolita Bosch debatran sobre aquests país que pateix 13 desaparicions diàries i on milers de mares encara busquen els seus fills desapareguts. 

La guerra entre el narcotràfic a Mèxic continua sumant desapareguts dia rera dia. Durant el període de govern del President Felipe Calderón Hinojosa, Human Rights Watch va registrar la desaparició de més de 26.000 persones. I d’acord amb les xifres oficials que s’han fet públiques, cada cinc hores desapareixia una persona al país. 

Ens esmenten que amb el nou mandat del President Enrique Peña Nieto, la cosa no ha canviat en res. Més aviat el contrari. La xifra ha augmentat, i avui desapareix a Mèxic una persona cada hora i cinquanta tres minuts. Un total de 13 desaparicions diàries. 

Per què? Quines implicacions nacionals i internacionals té aquest conflicte? 

A la jornada “Mèxic: On són els desapareguts?” podrem veure el documental “Retratos de una búsqueda” que ens ofereix un retrat del Mèxic actual, on milers de mares busquen amb ànsia els seus fills desapareguts per la narcoguerra que es pateix al país. 
“Mostra, amb una narració pulcra i extraordinàriament estructurada, el dolor, la persistència i la lluita d’aquestes dones que persegueixen la justícia i s’enfronten a prejudicis socials i a la fredor de la burocràcia. Una pel·lícula intel·ligent contra la desmemòria i la indiferència, que posa rostre a la gran tragèdia humana que travessa Mèxic”. 

El Programa previst al CCCB es aquests: 

18:30 hrs  
Projecció del documental “Retratos de una búsqueda” (Mèxic, 2014, 67’), d’Alicia Calderón. 

19:45 hrs  
Debat amb la participació d’Alicia Calderón, periodista, directora i co-guionista del documental, i la coneguda Lolita Bosch, escriptora, fundadora de “Nuestra Aparente Rendición” i activista per la pau de Mèxic. 

Tothom hi es convidat

No hay comentarios: