lunes, 2 de noviembre de 2015

Dimecres 04 de novembre de 2015


El professor en Jean Gabriel Foucaud 
oferirà xerrada sobre “Les cartes del camí 
del “nagual” i la seva simbologia” 
a la seu de La BiblioMusiCineteca



Aquest dimecres dia 04 de novembre de 2015, a les 19:00 hores, el professor en Jean Gabriel Foucaud impartirà una xerrada sobre "Les cartes del camí del 'nagual' i la seva simbologia" a la seu de la coneguda Associació Cultural La BiblioMusiCineteca, al carrer de Vila i Vilà, 76, de Barcelona [Catalunya, Europa] amb motiu de la celebració d’unes activitat per donar a conèixer tradicions mexicanes, com son les celebració de l’anomena’t “Dia de Morts”.

Dilluns 02 de novembre oferirien una primera part, amb la presentació d’un tradicional Altar de Morts, que enguany es obra de la artista mexicana Irma Quintero, i activitats més lúdiques y culturals, com música, documentals, animació, cinema, mostra d’artesania i una mostra de gastronomia mexicana. 

Val a dir que en aquesta segona part de la programació especial del tradicional “Dia de Morts” , el professor en Jean Gabriel Foucaud amb la seva xerrada sobre “Les cartes del camí del nagual i la seva simbologia” ens parlarà del seu treball de investigació, amb el que ha recollit les pràctiques curatives dels pobles ancestrals de Mèxic en un conjunt de 52 cartes pintades per l'artista francesa Florence Saptille

En Jean Gabriel Foucaud ha esdevingut un gran estudiós modern. Té formació acadèmica en ciències polítiques, història, ciència, i psicologia econòmica i clínica.

Tanmateix la seva vocació es decantaria cap a la psicoanàlisi com a practicant i professor universitari. El seu treball com a psicoterapeuta l’ha enriquit interiorment, transformant-lo poc a poc, i com a Home de ciència aquests coneixements li han servit per crear ponts entre els ensenyaments dels antics xamans i les modernes tècniques de la psicoanàlisi occidental. 
Durant més de quinze anys, ha estat treballant per tal d’unificar les lliçons psicològiques de la cultura europea, amb les ancestrals pràctiques de Siberia i la Xina, Mèxic i de l'energia. 

Un bagatge intel·lectual que transmet i desenvolupa en nombroses sessions, tallers, conferències i escrits. Vet aquí les incomptables conferències donades amb el nom de “El Poder curatiu de els Símbols del Mèxic Antic” a tants i tants indrets. 

Després d’aquesta xerrada magistral, tindrem també la sort de gaudir del Raúl Sandín. Un genial artista mexica que ens oferirà un concert de guitarra clàssica. “No us perdeu aquesta magnífica oportunitat de gaudir amb el talent del músic mexica” ens diuen ela Amics de La BiblioMusiCineteca. Afegint tot seguit: “El concert començarà a les 20:30 hores. Us esperem per celebrar junts aquesta bella tradició mexicana…” 




Fotografia: gentilesa de C.Toulza 
Consulten la agenda de actividades mexicanas en toda Cataluña 
“México en el corazón: Agenda Noviembre de 2015” [Clic aquí]

No hay comentarios: