martes, 11 de septiembre de 2012

Artistes


Savia Roja
Al Jardí Botànic Històric de Barcelona 
Del 13 de setembre al 30 de novembre de 2012







L´Asssociació d´Amics del Jardí Botànic, juntament amb el Jardí Botànic de Barcelona, i amb la col·laboració del Consolat General de Mèxic a Barcelona, us conviden a visitar l’exposició “Savia Roja” de la coneguda aquarel·lista mexicana Tatiana Musi. 

Com ja ha publicat la web del NAT (Museu de Ciències Naturals de Barcelona) l’autora Tatiana Musi ens diu: 

 "A primera vista l'obra és el resultat d'un estat d'observació, però el que es gesta també darrere d'aquest, és una relació entre la vulnerabilitat de dos éssers vius. No és l'observació passiva ni de caràcter científic, sinó una conversa amb moments de proximitat i distància: un joc obert.

Les imatges sorgeixen de la immersió quotidiana en el creixement dels meus plantes del treball de Pilar amb les orquídies i de convivències amb entorns vegetals .... de la complicitat entre sang i saba." 

Tanmateix publiques un breu perfil de l’artista tot dient: 

El perfil Tatiana Musi 
Mèxic DF, 1982 
Va obtenir la llicenciatura en arts plàstiques al San Francisco Art Institute. Ha participat en diverses exposicions individuals com el projecte "Diciembre a febrero", per al Clauselito del Museu de la ciutat de Mèxic i Mind Fills o a l'Institut Cervantes de Nova Delhi. 

Entre les seves exposicions col·lectives destaquen Moleskine Detour en Nova York i Berlín; DRAW, curada per Miguel Calderon al Museu de la ciutat de Mèxic; Inner Geographies/Crossing Paths, a Tokyo Wonder Site; HOW TO (skip a dead end street), projecte paral·lel a la Biennal d'Estambul; Nostalgia, Pride and Fear, a la galeria BMB a Bombay... 

A més del seu treball com a artista ha col·laborat en projectes curatorials amb l'Ambaixada de Mèxic a Tokio. Ha estat l'artífex de la fundació de la Galeria Yautepec a Mèxic. Va realitzar una residència en Kriti Gallery a Varanasi. Properament formarà part d'una exposició col·lectiva a la galeria Yusto/Giner a Marbella i treballa en un llibre que es publicarà durant aquest any, sobre la comprensió de la natura a través de la percepció i la intuïció. 

Treballa principalment entorn la seva relació amb les plantes i l'interès específic per la memòria. 


L’exposició romandrà oberta fins el 30 de novembre de 2012 a la masia del Jardí Botànic Històric (av. Muntanyans, s/n), tocant al Palau Nacional del parc de Montjuïc, en horari de dilluns a divendres, no festius, de 10 a 14 h. 

Val a dir tanmateix que la inauguració es aquest dimecres 12 a les 18:30 hores. 


No hay comentarios: