domingo, 1 de junio de 2008

MEXICANS DE PAS A CATALUNYA...

UN CICLE DE CONFERÈNCIES PORTA A CASA NOSTRA DESTACADES PERSONALITATS DEL MON INTEL·LECTUAL MEXICÀ.

La popular escriptora mexicana Lidia María Cacho i Ribeiro, premi UNESCO Guillermo cano a la llibertat de premsa 2008, va visitar Catalunya en el marc de les conferencies que organitza la Casa Amèrica Catalunya anomenades “Per què les continuen matant?” [¿Por qué las continuan matando?] [del 15 d'abril al 7 de novembre] sobre el tema de la violència contra la dona a Iberoamèrica.


Los demonios del Edén

L’escriptora i periodista Lidia Cacho, autora de diversos llibres, entre el que destaquen els títols de “Els dimonis de l’Edèn” [Los demonios del Edén] o “Memòries d’una infàmia” [Memòrias de una infamia], també dirigeix un Centre d’Acollida de dones víctimes de la violència, a la ciutat mexicana de Cancún.


Mujeres periodistas: Lydia Cacho

A la seva estada a Barcelona, Cacho va rebre el III Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d’Expressió a Iberoamèrica per la seva solvència professional en la denuncia dels drets humans en el seu país. Un premi consistent en una litografia de l'humorista Antoni Fraguas, més conegut en el periodisme i els cercles de dibuixants com a “Forges”.
[ + Informació]:
Casamérica
Wikipedia
Cimanoticias
elfinanciero.com
Altre de les dones de reconegut prestigi que ens ha visitat en el marc d’aquestes conferències “Per què les continuen matant?” [¿Por qué las continuan matando?] ha estat la visita de la doctora en antropologia Marcela Lagarde de los Rios, mexicana ben coneixedora del tema, que a més, com a diputada federal va presidir la Comissió Especial per Conèixer i Donar seguiment als assassinats de dones [“Feminicidios”] a la República Mexicana.
Marcela Lagarde va fer palès que de l’any 1995 al 2005 varen ser assassinades a Mèxic més de 6.000 dones i nenes. Essent Ciudad Juárez (i l’Estat de Chihuahua) qui ocupa el setè lloc en el rànquing criminal contra dones i nenes. Un vergonyós rànquing encapçalat per Nayarit.

Marcela Lagarde en Europapress

[+Informació]:

Marcela Lagarde
Cimacnoticias
Casamérica

No hay comentarios: