sábado, 7 de mayo de 2016

En el marc de la seva visita a Barcelona del 15 al 20 de maig


L’activista mexicana 
Nestora Salgado García 
present a la Campanya 
“Posa-li rostre i nom als i les presxs polítics”




L’activista mexicana Nestora Salgado García (1971), coneguda Iíder i comandant de la Policia Comunitària en la comunitat de Olinalá en l'Estat de Guerrero a Mèxic, i considerada per entitats de Drets Humans una presa política, ha estat reconeguda l’any 2014 amb el “XXII Premio Nacional en Derechos Humanos don Sergio Méndez Arceo”

Tanmateix va ser acusada principalment de segrest, i empresonada a la presó d’alta seguretat de Nayarit durant 2 anys i 7 mesos. 

El 3 de febrer de 2016 el Grup de Treball sobre Detenció Arbitrària de l'ONU va declarar en la seva opinió 56/2015 que la detenció de Nestora va ser arbitrària i il·legal i va exigir el seu alliberament immediat. 

Va ser declarada innocent aquests mateix any, el 18 març 2016 i finalment alliberada, després de 31 mesos a la presó i gràcies a una forta pressió internacional. 

Nestora Salgado, activista mexicana, defensora dels drets humans, dels drets dels pobles indígenes, Comandant-la de la Policia Comunitària i ex-presa política, es trobarà a la ciutat catalana de Barcelona del 15 al 20 de maig de 2016. 
D’aquí que el proper diumenge 15 de maig a les 12:00 del migdia participi en un acte on se li donarà la benvinguda, i que tindrà lloc a l’espai conegut com “Ágora Juan Andrés Benítez”, un espai situat al carrer Aurora amb carrer Riereta de Barcelona. 

Sempre lluitadora, Nestora encapçala ara la campanya “Posa-li cara i nom als i les presxs políticxs” en aquests acte organitzat per la sempre activa entitat barcelonina Asamblea Ayotzinapa Catalunya

"No estic esperant només la meva llibertat. La meva lluita no és només Nestora o la Policia Comunitària. La meva lluita és contra tota injustícia. És perquè no ens acostumem a viure al mig d'aquesta violència tan horrible que travessa el país." En diu la Nestora Salgado. Afegint:

"Com a dones, tenim la veu forta

Una veu que sens dubtes es sentirà també a Barcelona 




Fotografia: “Criminalización de la justicia indígena: El caso de Nestora Salgado”. 
- Divulgación CIESAS 

Visiten nuestra agenda de actividades mexicanas en Cataluña
México en el Corazón” [Clic aquí]

No hay comentarios: