miércoles, 15 de septiembre de 2010

Noticias de prensa...

.
L'actriu Mercè Sampietro obrirà
la Festa de la Verema
dedicada, enguany, a Mèxic





Font de la informació: web Ajuntament de Sitges (1), (2).
Al llarg de 3 dies, Sitges recordarà la tradició del vi a través de diferents activitats, que culminaran amb el Concurs de Trepitjadors de raïm.

Un any més Sitges honorarà el vincle històric de la vila amb el món del vi, amb la Festa de la Verema, que se celebrarà del 17 al 19 de setembre. Al llarg de tres dies el municipi acollirà nombroses activitats. Des del pregó a càrrec de l'actriu, Mercè Sampietro; l'emotiva Nit de les Pubilles, on es proclamarà la pubilla de Sitges 2010; la Mostra de Vins; el concurs d'aparadors; el Concurs de Trepitjadors de raïm, i la inauguració de la Font del Vi. La Festa de la Verema 2010 compta amb l'organització del Foment del Turisme de Sitges i l'Agència de Promoció Turisme de Sitges, la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i el patrocini de Bodegues Torres.


Mercè Sampietro, pregonera
Mercè Sampietro, actriu i directora, serà l'encarregada de fer el Pregó de la Verema el proper 17 de setembre a les terrasses del Miramar. Sampietro, que va saltar a la fama amb el film Gary Cooper, que estás en los cielos (1980), de Pilar Miró, ha compaginat la seva passió pel teatre amb papers en diverses sèries de televisió com Nissaga de poder, Laberint d'ombres, Porca Misèria i actualment a La Riera, i va ocupar la presidència de l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, del 2004 al 2006.

En la seva trajectòria ha participat en 40 pel·lícules, 30 produccions televisives i un gran nombre d'obres teatrals, amb les que ha rebut nombrosos premis com el Premi Nacional de Cinematografia o el Goya a la millor actriu.

Un altre de les seves facetes ha estat el doblatge a actrius internacionalment conegudes com Meryl Streep, Diane keaton, Kim Basinger o Catherine Deneuve.

Festa dedicada a Guadalajara, Mèxic
Guadalajara, capital de l'estat mexicà de Jalisco, amb més de 1.600.000 habitants, és una de les seus culturals, industrials i econòmiques més importants de Mèxic. Seu de festivals i esdeveniments culturals com la Feria Internacional del Libro de Guadalajara, Las Fiestas de Octubre, El Festin de los Muñecos (Festival Internacional de Títeres de Guadalajara), El Encuentro Internacional de Mariachi y Charreria o Expo Ganadera, Guadalajara ha estat la bressol de poetes, escriptors, pintors i actors internacionals.

La gastronomia de Guadalajara compta amb una gran varietat de plats típics mexicans, entre els quals destaquen les "tortas ahogadas", fetes amb "birote salado" (pà) amb carn fregida de porc (coneguda com "Carnitas"). També és típic la "Birria", elaborada amb carn de cabra, res o borrego, i la "Jericalla" feta amb llet, ous, vainilla, canela i sucre.

10 candidates a Pubilla de Sitges
Un dels actes més esperats i emotius de la Festa de la Verema és l'elecció de la Pubilla de Sitges, que ha de succeir a Ariadna Olimpia Font. 10 candidates, representants de diferents entitats i barris de Sitges, hauran de superar diferents proves orals i escrites.

El nom de la guanyadora s'anunciarà durant la Nit de les Pubilles, que es celebrarà divendres 17 de setembre als Jardins del Casino Prado. La nova representant sitgetana participarà en les properes setmanes en l'acte de l'elecció de la Pubilla de Catalunya.

4ª Mostra de Vins
Amb l'objectiu de donar a conèixer la riquesa vinícola de la zona, la 4a Mostra de Vins reunirà a 17 expositors al Passeig de la Ribera. Com és habitual, la Mostra oferirà 2 tipus de tiquets-degustació. Un que inclourà 2 tasts de vi i una copa Riedel al preu de 5€ i un altre que inclourà 4 consumicions de vi i una copa Riedel per 7€. A més es podran adquirir tiquets per degustar productes gastronòmics al preu de 2€.

L'any passat, prop d'11.500 visitants van passar pels estands de la Mostra i es van vendre 2.800 tiquets-degustació.

Aquesta iniciativa està impulsada per l'Agència de Promoció de Turisme de Sitges i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges, la Diputació de Barcelona, Bodegues Torres i el Consell Comarcal del Garraf.



Guadalajara, Mèxic, convidada a la Verema de 2010

Guadalajara, capital de l'estat mexicà de Jalisco, amb més de 1.600.000 habitants, és una de les seus culturals, industrials i econòmiques més importants de Mèxic.

Seu de festivals i esdeveniments culturals com la Feria Internacional del Libro de Guadalajara, Las Fiestas de Octubre, El Festin de los Muñecos (Festival Internacional de Títeres de Guadalajara), El Encuentro Internacional de Mariachi y Charreria o Expo Ganadera, Guadalajara ha estat la bressol de poetes, escriptors, pintors i actors internacionals.

La gastronomia de Guadalajara compta amb una gran varietat de plats típics mexicans, però el pla típic de la ciutat són les "tortas ahogadas", fetes amb "birote salado" (pà) amb carn fregida de porc (coneguda com "Carnitas"). També és típic la "Birria", feta amb carn de cabra, res o borrego, i a les postres, la "Jericalla" (amb llet, ous, vainilla, canela i sucre).

No hay comentarios: