jueves, 29 de octubre de 2015

Nuestras tradiciones


L’Escola Octavio Paz 
dedica enguany el seu Altar de Morts 
al desaparegut entrenador de futbol Tito Vilanova del Futbol Club Barcelona 




Francesc Vilanova i Bayó, conegut popularment amb el renom de “Tito Vilanova”, es la persona a qui es dedica enguany el tradicional Altar de Morts que fan a l’Escola Octavio Paz de Barcelona. 

Com tots els anys, l’Escola Octavio Paz, que es al Carrer Mallorca, 657, de Barcelona, seguint les arrelades i vistoses festivitats de la tradició mexicana, dediquen un espai a la construcció d’un vistós Altar de Morts, a una Fira de productes mexicans, i a la música i ball mexicans. 

Enguany, tota aquesta excepcional activitat, tant espera també val a dir, tindrà lloc demà divendres 30 d’octubre de 2015 a l’esmentada escola. Els actes començaran a les 18:30 amb la inauguració de l’Altar de Morts 2015 dedicat a Tito Vilanova. Tot seguit, un any més, tindrem la actuació del Mariachi México Folclórico, tant coneguts i respectats per a la Comunitat mexicana de Catalunya, per el seu compromís amb la Cultura i les tradicions mexicanes. I que aquí a l’escola Octavio Paz, hi fiquen el seu Cor i la seva Ànima per tal d’ajudar a transmetre els valors de Mèxic a les noves generacions. 

El Mariachi México Folclórico son coneguts també aquí Esparreguera, car fa molts anys varen venir a la Missa en Honor a la Mare de Déu de Guadalupe que va organitzar l’AME, a l’església parroquial de Santa Eulàlia; i en altra ocasió, el Mariachi México Folclórico i el grup de ball Son de México en la seva participació a la Dit de la Diversitat. Dos moments molt recordats. 

Els que visiteu demà l’Octavio Paz també trobareu altre dels actes tradicionals que s’organitzen cada any i que també son part important de la Festa: la seva Fira. Allí trobareu articles d’artesania i productes de alimentació… 

L'escola Octavio Paz és un centre públic amb un Projecte singular d'intercanvi social i cultural amb Mèxic. Uns intercanvis molt vinculats amb la ciutat de Xalapa de Enríquez, la capital de l’Estat de Veracruz. 

L'"Altar de Muertos" és una de les festes que recull el calendari d’activitats d’aquest centre educatiu. Una celebració que permet empatitzar, aprendre i descobrir aspectes de la cultura i les tradicions mexicanes aquí Barcelona. 
Aquest any l'Altar estarà dedicat com ja em dit a la figura de “Tito Vilanova”, pels valors de la seva trajectòria personal i professional, que a títol del Centre són un bon referent per al seu alumnat. 

Francesc Vilanova i Bayó, “Tito Vilanova” (Bellcaire d'Empordà, 17 de setembre de 1968 - Barcelona, 25 d'abril de 2014), va ser un futbolista i desprès entrenador de futbol. Va substituir a Pep Guardiola com a entrenador del primer equip del Futbol Club Barcelona des del 15 de juny de 2012 fins al 19 de juliol de 2013, quan va haver de retirar-se per una enfermetat greu. 




Fotografies: cartell organitzadors, i blaugranas.com 
Consulten la agenda de actividades mexicanas en toda Cataluña 
“México en el corazón: Agenda Octubre de 2015” [Clic aquí]

No hay comentarios: