Páginas

jueves, 12 de junio de 2014

AME hi dona suport

LA MOBILITZACIÓ 
DE SOMESCOLA.CAT 
SERÀ UNA MAREA VERDA 
PER L’ESCOLA CATALANA 

La marxa sortirà del passeig de St. Joan amb Gran Via i acabarà al passeig de Lluís Companys, on es llegirà un manifest i hi haurà actuacions diverses 

La coordinadora cívica i educativa fa una crida a la comunitat educativa i la societat civil catalana per defensar el model vigent 


La mobilització de Somescola.cat d’aquest dissabte recorrerà el centre de Barcelona per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions. 

La coordinadora de 44 entitats recomana accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el passeig de Gràcia. Al Passeig de Lluís Companys, al final de la marxa, hi haurà l’actuació del grup Macedònia, del pallasso Tortell Poltrona, de Gospel Gràcia, Mortimers i finalment Lax’n’Busto, amb la presentació de l’actor Quim Masferrer. Ara per ara, Somescola.cat ha rebut la confirmació d’un centenar d’autocars organitzats arreu del país, a més de 20 formacions de percussió, 10 companyies de teatre de carrer; o bé 40 gegants, 20 peces de bestiari popular o 50 gegantons d’escola. 

També hi haurà centenars de capgrossos, un dels símbols d’una mobilització festiva i reivindicativa per l’escola catalana. De fet, s’han fet més de 50 tallers de capgrossos organitzats per escoles i AMPA de tot el país​. D’altra banda, fins ara també s’han venut més de 20.000 samarretes, amb la col·laboració d’entitats, mitjans de comunicació, grans superfícies, etc.. Serviran per finançar les activitats de Somescola i també es podran comprar dissabte. 

Després de fer públic l’espot de la cercavila, la coordinadora ha recollit en vídeo l’adhesió d’una trentena de personalitats catalanes que fan una crida a sortir al carrer dissabte, com Sílvia Bel, Jaume Cabré, Araceli Segarra, Ada Colau, Àngel Castiñeira o Josep M. Espinàs, entre d’altres; o de Josep Guardiola, Jordi Savall, Sergi López, Mònica Terribas o Jordi Basté. Tots els partits del Parlament de Catalunya excepte el PP i Ciutadans donen suport a la mobilització. 



Font: Somescola

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.