Páginas

miércoles, 23 de noviembre de 2011

Dijous 24 de novembre

.

Robert Fenz. Improvisacions
L’Auditori del CCCB va acollir l’obra d’aquest cineasta.






Els films de Robert Fenz reinterpreten la relació entre el cinema i la música mitjançant virtuoses i líriques improvisacions en 16 mm, entre el free jazz americà, la New York School fotogràfica i el quadern de viatges per països en agitació política i zones degradades o frontereres. Aquesta sessió comprèn quatre de les seves pel·lícules més importants, realitzades entre el 1996 i el 2011.

A Vertical Air, la seva peça més prestigiosa, conflueixen el paisatgisme americà i l’abstracció en diàleg amb el jazz improvisat del seu mestre, Wadada Leo Smith.

Crossings és un film sobre la frontera entre Mèxic i els Estats Units que Fenz va realitzar a partir del seu treball com a director de fotografia a On the Other Side, de Chantal Akerman.

A Meditations on Revolution IV, rodada al delta del Mississipí, Fenz explora la qualitat del gra per «accelerar l’aleatorietat del film» i obtenir la «vibració» de la pel·lícula en el retrat d’un boxejador. En la seva última pel·lícula,

Correspondence, torna a les localitzacions de tres clàssics del pioner americà del cinema etnogràfic, Robert Gardner, a Papua Nova Guinea, l’Índia i Etiòpia. [Projecció en 16 mm.]

Projeccions:

Vertical Air, 1996, 28 min;
Crossings, 2006-07, 10 min;
Meditations on Revolution, Part IV: Greenville, MS, 2001, 29 min;
Correspondence, 2011, 30 min.



.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.