miércoles, 23 de diciembre de 2015

Tradicions mexicanes


El Consolat de Mèxic de Barcelona 
organitza una “Posada” enguany



El dimecres 16 de desembre de 2015 va tenir lloc a la seu del Consolat General de Mèxic a Barcelona va tenir lloc la celebració de diversos actes de caire cultural. 

El Cònsol de Mèxic Fidel Herrera Beltrán i la seva Esposa Rosa Borunda varen donar personalment la benvinguda a les 160 persones convidades a l’acte, i que va tenir tres temps ben diferenciats. El primer va esser la inauguració de la exposició fotogràfica anomenada “Dimensión Fractal 2.5” del investigador català Joaquim Veá i Baró sobre els arbres de l’Estat de Vearcruz. Una persona tant vinculada amb Mèxic com destacaria les paraules de la Rosa María López, ex-directora de la Fototeca de Veracruz i les del Sr. Cònsol Fidel Herrera Beltrán en el seu parlament inaugural. 

La segona inauguració va ser més nadalenc, amb la inauguració d’una mostra de pessebres [“Nacimientos” s’anomenen a Mèxic], de la col·lecció de la associació Mexcat. Acte que va comptar amb una presentació a càrrec del seu President. 

La tercera part ja va tocar de ple les tradicions mexicanes amb la celebració de la “Posada Mexicana” seguint els passos que marca la tradició. En acabar els nens i nenes varen tenir el seu lloc amb el trencament de les típiques “Piñatas” mentre que els assistents desfruitaven de la típica gastronomia mexicana. 

Entre els convidats, assistiren una delegació de tres persones d’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants. En un acte que va reunir nombroses personalitats, tant del món de la política, de la societat civil, com també artistes, i càrrecs de la Administració central i perifèrica. 



Fotografia: gentilesa Consulmex Barcelona

No hay comentarios: