jueves, 15 de octubre de 2015

Festival Internacional de Mèxic a Barcelona


Festival MXaBCN: 
Sessió literària “Aquí descansa Pere Calders”’,
a càrrec del mexicà Juan Pablo Villalobos 



Continuen les activitats programades per el Festival MXaBCN, Festival Internacional de Mèxic a Barcelona, que organitza el Consolat General de Mèxic a Barcelona amb la col·laboració del CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, i la prestigiosa Casa Amèrica Catalunya

El proper dilluns 26 d’octubre de 2015 a les 20:00 hores tindrà a la Casa Amèrica Catalunya, al Carrer de Còrsega, 299, de Barcelona [Catalunya, Europa] amb entrada lliure i gratuïta, la primera de les tres sessions literàries que acollirà aquesta seu de les activitats programades en el marc del MXaBCN, Festival Internacional de Mèxic a Barcelona. Que com tots recordareu es ve celebrant des del passat 22 de setembre i fins el proper 30 de novembre de 2015. 

“Aquí descansa Pere Calders”, ens presentarà una selecció de fragments literaris, traducció, reescriptura i lectura a càrrec del reconegut escriptor mexicà Juan Pablo Villalobos

A partir de “L'ombra de l'atzavara” i “Aquí descansa Nevares” i altres narracions mexicanes, Juan Pablo Villalobos reescriu en óptica mexicana l'obra de Pere Calders, en una sessió més propera a l'espectacle que no pas a la taula literària. 

Juan Pablo Villalobos va néixer a Guadalajara (Mèxic), al 1973 i és autor de les novel•les tant conegudes del públic com “Fiesta en la madriguera” (2010), “Si viviéramos en un lugar normal” (2012) y “Te vendo un perro” (2015), totes publicades per l’editorial Anagrama y traduïdes a nombrosos idiomes. 

Juan Pablo Villalobos és també col·laborador de diversos mitjans com ara Letras Libres, Gatopardo, Granta, O Estado de São Paulo y els blocs de l'English Pen ide Companhia das Letras
Traductor de literatura brasilera al castellà i membre del Sistema Nacional de Creadores de Arte de México, viu des de l’any 2003 a la ciutat Barcelona amb una estància intercalada de tres anys al Brasil. 
A l’any 2006, el seu conte Reglament oficial per a una calçotada va ser premiat per l'Ajuntament de la localitat de Navàs. 

Com ens recorden els organitzadors, el Festival Internacional de Mèxic a Barcelona neix amb la voluntat de mostrar la diversitat de la cultura mexicana, des de les propostes més noves, passant per les expressions més tradicionals i populars. 

Tots hi sou convidats de participar-hi  




Consulten la agenda de actividades mexicanas en toda Cataluña
“México en el corazón: Agenda Octubre de 2015” [Clic aquí]

No hay comentarios: