martes, 6 de octubre de 2015

A Vilanova i la Geltrú, Barcelona


Amb un aforament totalment superat: 
Poetes i escriptors aixequen les seves veus 
contra la violència amb 
“Lectures per Ciudad Juárez”

Al vestíbul del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú amb un ple a vessar va acollir aquests divendres 02 d’octubre de 2015 la trobada feta per poetes i escriptors units contra tota mena de violència, sía la que sía, i vinguí d’on vinguí. Un homenatge també a les moltes dones assassinades a Ciudad Juárez i també per els 43 joves desapareguts en Ayotzinapa

Amb aportacions de Mercè Foradada, Teresa Costa-Gramunt, Dolors Juan, Glòria Forasté, Joan Martorell, Rosy Suñé, Cristina Grisolía, María Antonia Martorell, Javier Solé, Anna Bertrán, Raquel Casas, Juliana Mediavilla y Luz Cassino, y las guitarres de Naina y Andrea, alumnes de la Escola de Música Mestre Montserrat baix la supervisió del seu professor en José Luis Bieito, i el recolzament de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, aquest acte organitzat per la Associació Mézclate Conmigo ha esdevingut tot un èxit. 
 
L’acte en contra de la violència i a favor de la justícia i la pau organitzat havia tingut un bon ressò informatiu. La Nota de Premsa publicada per l’entitat organitzadora esmentava amb claredat els motius d’aquesta trovada. Quan deien que: 

“El 6 de Gener de 2011 van assassinar a Ciudad Juárez a la poeta i activista Susana Chávez. Per ella i per totes les víctimes que ha causat el crim organitzat a Ciudad Juárez, i a tot Mèxic, en especial en el nom i el record dels 43 estudiants de Ayotzinapa, desapareguts el 26 de Setembre de 2014, alcem les nostres veus contra la violència i la por. 

El 2 d'Octubre se celebra el V Encuentro Escritores por Ciudad Juárez. Un acte que va més enllà de la literatura i de la creació artística, una trobada que pretén moure consciències i despertar la solidaritat de tots els pobles i ciutadans del mon que volen unir-se a aquesta manifestació en contra del feminicidi, la violència i la impunitat. 

L'Associació Mézclate Conmigo i Vilanova i la Geltrú es fan ressò d’un reclam on el protagonisme el té la paraula, la recuperació dels espais públics i la convivència ciutadana. 

Ciudad Juárez i Ayotzinapa són avui dia icones universals on s'emmirallen moltes ciutats i pobles de tot el planeta que pateixen les conseqüències de la violència, el crim, la impunitat i la injustícia. Per això, aquest acte reivindicatiu pren major importància, unint a pobles i persones dels cinc continents en una mateixa veu. 

El 2 d'Octubre a les 20:00 al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, poetes, escriptores i escriptors de diferents orígens ens ajuntarem en cos i vers a la resta d'actes que, aquell mateix dia, es realitzaran en ciutats de diferents països. Amb la col•laboració de l’Ajuntament de VNG i de la revista cultural Raíces al Aire. 

Hi participen: Mercè Foradada, Teresa Costa-Gramunt, Cristina Grisolía, Montserrat Lago Lafuente, Francisco Javier Solé Ribas, Joan Martorell, Juliana Mediavilla, Dolors Juan, Rosa Suñé, Anna Bertrán, Raquel Casas, Luz Cassino. A més hi haurà música a càrrec de l'Escola de Música Mestre Montserrat de Vilanova”. Fotografíes: gentileza de Mézclate Conmigo; Impactony

Consulten la agenda de actividades mexicanas en toda Cataluña
“México en el corazón: Agenda Octubre de 2015” [Clic aquí]

No hay comentarios: