jueves, 12 de marzo de 2015

Galeria EUDE de Barcelona


Visitable fins l’abril 
l’exposició de l’artista mexica 
Miguel Condé:
“Grabados y originales 1991-2012” 



Fins el dijous 23 de abril de 2015 restarà oberta i visitable la exposició de l’artista mexica Miguel Condé, a la coneguda Galeria EUDE del Consell de Cent 278, de Barcelona, Catalunya, Europa; en horari de dimarts a divendres de 10:30 a 13:30 hores i de 17:00 a 20:30 hores, i els dissabtes de 10:30 a 14:00 hores y de 17:00 a 20:30 hores. 

L'exposició que porta per nom “Miguel Condé. Grabados y originales 1991-2012” va ser inaugurada el passat 19 de febrer amb èxit. Tanmateix, aquest artista mig viu a la ciutat catalana de Sitges, on també sovint exposa obra recent. 

Miguel Condé, pintor, dibuixant i gravador figuratiu mexica, va néixer el 1939 a Pittsburgh, Estats Units i es nacionalitzat mexicà. Viu i treballa entre Madrid i Sitges (Barcelona) des de l’any 1969. Si be es de formació autodidacte a excepció d'uns estudis d'anatomia amb Stephen Rogers Peck a Nova York i tècniques de gravat a l'Atelier 17 de Stanley William Hayter a París els anys d’ofici es fan sentir en cadascuna de les seves Obres. Becari de la Fundació Guggenheim per a Amèrica Llatina i del Govern Francès, Condé ha rebut diversos premis internacionals i és membre titular de la Societé des Peintres-Graveurs Français. 

La seva obra està representada en nombrosos museus i col·leccions (The Museum of Modern Art a Nova York, Cleveland Museum of Art, Blanton Museum of Art a Austin, University of Essex Collection of Latin American Art, Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia a Madrid, Albertina a Viena, Bibliothèque nationale de France a París, etc.) entre d’altres. 

La Galeria Eude defineix el seu estil dient que “…es defineix per un món propi inconfusible, destacant-hi uns personatges com sortits d’un carnaval o d’èpoques històriques del segle XVI. A Condé se’l pot considerar un pintor clàssic de la tradició del Renaixement i del Barroc, pel mestratge en la representació de les figures. Els seus personatges ens produeixen certa estranyesa i inquietud. Resulta difícil definir a quin país i època pertanyen per l’ambigüitat de les seves indumentàries. Aquests semblen habitar una atmosfera teatral que ells mateixos han contribuït a crear”. 

L’exposició a la Galeria Eude "Miguel Condé. Gravats i originals 1991-2012” constar bàsicament d’aiguaforts i punta seca. Gravats de diferents èpoques de l’artista. També hi haurà una representació de dibuixos originals alguns de petit format. Aquesta exposició te lloc gracies a la col·laboració entre la Galeria Eude i la Galeria Ignacio de Lassaletta




Fotografia: M. Condé

No hay comentarios: