sábado, 20 de diciembre de 2014

La Secuita, en Tarragona


L'Argilaga 
viurà una nova “Posada Mexicana” 
aquest Nadal


Del nucli de l’Argilaga, que es un dels anomenats popularment quatre pobles que conformen el terme municipal de La Secuita [L’Argilaga, La Secuita, Vistabella, i Les Gunyoles] a Tarragona, viurà aquestes festes de Nadal l’ambient mexicà, amb la celebració d’una “Posada Mexicana”. 

Us convida la Parròquia de L'Argilaga, aquest diumenge 21 de desembre de 2014, a les 17:00 hores. 

Els actes programats comencen amb la Cantada de tradicionals Nadales mexicanes. Seguint la tradició, hi haurà el típic “Ponche” calentet, acompanyades d’orelletes. 
Els infants, podran gaudir del trencament de Pinyates. Una pinyata és una olla de fang o de cartró, o una estructura de filferro coberta de paper maixé i adornada de paper de colors, que al seu interior guarda fruites, dolços o altres premis, i que es penja d'una corda o algun lloc alt per ser trencada amb un pal o garrot per una persona, i que al trencar allibera el seu contingut sobre els participants en el joc. Es una mena de “trencar l’olla” que fem aquí Catalunya. 

Les pinyates constitueixen un element central dels aniversaris i altres esdeveniments festius de celebració com el Nadal a Mèxic. Durant la celebració del trencament de pinyates els més menuts va amb els ulls tapats, i tothom canta mentre cada infant apallissa la pinyata. Es doncs, una tradició de caire familiar també. 

Els que desitgeu de participar, podreu veure al nucli de L'Argilaga edificis emblemàtics con la seva església de Sant Roc, la Casa dels Frares, i la casa modernista de la plaça Domingo.

No hay comentarios: