miércoles, 5 de noviembre de 2014

Un any més


Èxit de visites a la 
CASA MULEY AFID 
Durant les 48 hrs. Open House de Barcelona 


La Torre Muley Afid, seu del Consolat General de Mèxic a Barcelona al Passeig de la Bonanova 55, continua un any més rebent visites dels participants en el Festival de arquitectura 48 hrs. Open House de Barcelona el dissabte 25 d’octubre de 2014. 

Aquesta casa modernista, que va encarregar el sultà Muley Afid, exiliat a Barcelona a principis del segle XX, és un edifici aïllat i envoltat de jardí, organitzat segons una complexa volumetria, amb terrasses i miradors prominents i amb una torreta amb coronament agut que domina el conjunt. Exteriorment, els paraments blancs es complementen amb l’ús del maó com a element decoratiu aplicat puntualment, al costat de les teules vidriades de color verd i els plafons esgrafiats damunt les obertures. Al 2002 fou restaurat per tal d’acollir el Consolat de Mèxic. 

Con ens recorden els organitzadors d’aquestes jornades: 

“És la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l'arquitectura, un cap de setmana al mes d'Octubre de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. Una iniciativa de l'associació Open House Barcelona.

'Open House' ofereix l'oportunitat d'experimentar l'arquitectura de forma excepcional i completament de franc. Les activitats de l'Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d'un espai ben construït i dissenyat. Aquest esdeveniment, va començar a London l'any 1992, i des de a les hores 'Open House' s'està introduint arreu del món: New York, Dublín, Galway, Tel Aviv i ara Barcelona.

48H OPEN HOUSE BCN, un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l'any 2010. Una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per "obrir la bona arquitectura a la ciutat". L'Objectiu és fer-los viure l'arquitectura i la ciutat, donant-los l'oportunitat de remirar-la.

Els arquitectes que han dissenyat l'obra, els usuaris, o els encarregats de la planificació d'una zona de la ciutat són els mediadors que els ajuden a fer entendre què és l'arquitectura, suggerint-los itineraris, i proposant-los activitats i conferències completament gratuïtes.

25.000 vistes el primer any i 35.000 el segon any, demostren un nivell d’interès en creixement per l’arquitectura i l’urbanisme dels nostres ciutadans. Ha estat una iniciativa valorada i participada per diferents sectors: 600 persones voluntàries, 22 entitats col·laboradores, i més de 100 propietaris públics i privats. La implicació de més de 100 arquitectes ha estat fonamental per aconseguir un intercanvi cultural entre visitants, usuaris i autors.”



Fotografia: gentilesa de Consulmex Barcelona

No hay comentarios: