sábado, 13 de septiembre de 2014

AVUI DISSABTE 13


Es presenten a Barcelona 
els Murmuris del Mèxic Oblidat 2014: 
«L'Altre Crit» 


Avui dissabte 13 setembre 2014 a les 18:30 hores tindrà lloc la inauguració oficial de les Jornades anomenats MURMURIS DEL MÈXIC OBLIDAT 2014: «L'ALTRE CRIT», al Casal Popular Tres Voltes Rebel, situat al Passeig Urrutia 125, de Barcelona. 

Unes jornades que coincidint amb la celebració del Dia de la Independència de Mèxic i -l'anomenat mes Patri- oferirà activitats com exposicions, teatre, projeccions, xerrades, debats, concerts i performances que es desenvoluparan al llarg dels dies 13, 15, 19 , 20, 26 i 27 de setembre en diverses seus de la ciutat de Barcelona. Com a eina de reflexió sobre l'actualitat de Mèxic i Espanya. 

El programa d'activitats per a aquesta primera Jornada dels "Murmuris del Mèxic Oblidat; L'Altre Crit 2014" inclouen la presentació de la obra teatral "Pedres a les butxaques" de la Companyia Somnàmbuls. Una obra interpretada pels actors Ricardo Cornelius i David Torres sota direcció de Raxa De Castella, amb adaptació de dramatúrgica de Stephen McCann, que situen la línia argumental de l'obra en un petit poblet a Guanajuato. Mèxic ha estat pres per l'equip tècnic d'una pel·lícula hollywoodense. 

La història es centra en dos pobres diables que han estat emprats com a extres per a la filmació. L'humor de l'obra radica en els esforços de l'equip de producció en crear el "feeling mexicà" perfecte, una noció idealitzada que xoca amb la realitat existent en el lloc de filmació. 
Dos actors interpreten quinze personatges, amb ràpida destresa i enginy. Temes com l'explotació, la injustícia i el racisme es presenten en un format escènic lúdica i poètica, que ens fan reflexionar vers tot allò que resta encara avui dia per canviar en tota societat avançada. 

A continuació tindrà lloc la Presentació de les pròpies jornades, a càrrec d'una representació de tots els col·lectius i entitats que participen en la seva organització Tot seguit s'oferirà un “Sopar Solidari” a baix cost [5 euros] organitzat pel CIMB - Casa Iberoamericana de la Dona. Una activitat no lucrativa, i qual recaptació té destinació i finalitats socials. 

Després el Sopar, els participants i públic reunit tindran l'oportunitat de celebrar el "Un altre Crit" que ens recordarà les desigualtats que encara avui pateix la nostra societat. I el deure que tots tenim de corregir-les per crear una societat més justa, més solidària, i més prospera per a tothom. 

La darrera part de la primera Jornada dels "Murmuris del Mèxic Oblidat" tindrà un caràcter marcadament lúdic. Amb Concerts a càrrec de la coneguda artista Muna Makhlouf, la innovadora música del grup Mexcataloso, i les tradicionals músiques veracruzanas del grup Son Jarocho

Tancarà l'esdeveniment un animat ball dirigit per la coneguda DJ "Marina i les seves bales de plata". 

Les Entitats i Col·lectius participants en Murmuris del Mèxic Oblidat 2014 son: 
Encuentros Por Mex-Barcelona, Casal Popular Tres Voltes Rebel, L’Adhesiva Barcelona. Espai de trovada i acció, CIMB.- Casa Iberoamericana de la Mujer, La Lottería Asociación Cultural, Comunidad Mexbcn, Asociación Cultural La BibliomusiCineteca, EdPAC.- Educación Para la Acción Crítica, Grupo de Investigación en Derechos Humanos y Sostenibilidad, Grupo musical Mexcataloso, Sonámbulos, Cía. de teatro, Lencería Cultural; i AME.- Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants.

No hay comentarios: