miércoles, 9 de julio de 2014

Servei de Premsa

Xavier Trias 
destaca la contribució del cos consular 
per reforçar la presència internacional de Barcelona 




02/07/2014 L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest migdia al Palauet Albéniz el dinar anual ofert als membres del Cos Consular acreditats a la ciutat. Com ja es va fer l’any passat també han estat presents al dinar representants de diverses organitzacions internacionals amb seu a Barcelona, com la Unió per la Mediterrània, la oficina de la Comissió Europea a Barcelona, el IEMED, el CIDOB, Casa Àsia, Casa Amèrica o la Universitat de Nacions Unides. La trobada ha servit per fer balanç del treball realitzat al llarg de l’any, per intercanviar impressions sobre qüestions d’actualitat de Barcelona i per donar la benvinguda als cònsols que arriben i acomiadar els que finalitzen la seva missió a la ciutat. A l’acte també hi era present, entre d’altres, el regidor Jordi Martí. Al final de la trobada, l’alcalde i Andrew Gwatkin, cònsol general de la Gran Bretanya i degà del Cos Consular, han pronunciat unes paraules.

L’alcalde ha donat la benvinguda als nous consols a la ciutat. Barcelona és la quarta ciutat del món, que no és capital d’estat, amb més representació consular. En el darrer any s’han obert noves representacions consulars com: Austràlia, Moldàvia, Geòrgia i El Salvador. Xavier Trias ha agraït la feina als presents, “la vostra contribució és molt important per continuar reforçant la presència internacional de Barcelona”. 

Trias ha exposat als consols que el seu objectiu és “continuar enfortint el potencial de la ciutat per tal de seguir generant confiança a nivell internacional” i per això ha apostat per reforçar els lligams d’amistat i col·laboració amb altres països i incrementar les relacions econòmiques, comercials, culturals i institucionals. Finalment, ha animat als membres del cos consular “els nostres interlocutors amb altres països i ciutats del món”, a seguir treballant per “ajudar-nos a potenciar el paper de Barcelona nivell internacional”. 


Font: Ajuntament de Barcelona

No hay comentarios: