miércoles, 2 de julio de 2014

La Garriga (Barcelona)

Música i Cinema a la Fresca
Rosa Sánchez i Héctor Serrano 
i projecció de la pel·lícula “También la Lluvia
Una bona activitat d’estiu...


La Garriga és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. Ubicada a 40 quilòmetres de Barcelona, i a tocar del Parc Natural del Montseny, la Garriga ha experimentat un fort creixement gràcies al moviment demogràfic cap a la perifèria de la població de la capital catalana. 

El poble és travessat, de nord a sud, pel riu Congost, un afluent del Besòs, el qual ha estat recuperat en les darreres dècades, després d'haver estat intensament contaminat durant força anys. A l'alçada dels ponts del Figaró, el riu té una resclosa de la qual neix el rec Monar, un curs d'aigua que inicialment tenia la funció de fer anar el molí de can Blancafort, al nord de poble, i que amb el transcurs dels segles es va anar allargant per tal de poder regar els camps, se'l va fer travessar el poble de nord a sud i va determinar l'existència de carrerons petits i estrets, típics d'una part del centre de la població. Encara avui en dia, el rec, en gran part soterrat, condueix l'aigua per sota les cases del poble. 

La població és circumval·lada per l'autovia C-17, que comunica Barcelona amb Vic. Així mateix, transcorre pel municipi la línia ferroviària que va de Barcelona a Puigcerdà i la Tor de Querol. En l'estructura urbanística del poble destaca fortament el Passeig, una via urbana oberta el 1878 de gairebé un quilòmetre de llarg, ombrejada per dues fileres de 272 enormes plataners procedents inicialment del parc de la Devesade Girona. És l'avinguda més senyorial de la Garriga. 

La Garriga és coneguda arreu de Catalunya per la seva indústria més important, la del moble; per les aigües termals, pels edificis modernistes i per les catifes que s'hi fan durant la festa del Corpus Christi. 

El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la Garriga. 

Doncs be, en aquest índret tan especial tindrà lloc aquest dissabte 05 de juliol de 2014 a les 20:00 hores, a l’anomenada la Torre del Fanal, una activitat organitzada per l’ Ajuntament de la Garriga i Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat que porta per a nom “Música i Cinema a la Fresca: Rosa Sánchez i Héctor Serrano i projecció de la pel·lícula También la Lluvia”. 

Aquesta es una activitat gratuïta, amb aforament limitat, que s’inclou dins del Cicle de Cinema Solidari. “Música i Cinema a la fresca” ens portará un important concert de caire solidari i bon cinema. 

Tenim a la coneguda cantat de Costa Rica Rosa Sánchez, tan vinculada amb Mèxic i la seva cultura, així com el conegut guitarrista Héctor Serrano
En aquest concert la Rosa Sánchez es la veu principal i la jarana veracruzana, mentre que el Héctor Serrano a la guitarra, actuarà de “requinto veracruzano” i veu. 

Rosa Sánchez i Héctor Serrano ens portan músiques tradicionals de Centreamèrica i Sudamèrica: Son Jarocho mexica, ranxeres de Chavela Vargas, la cançò protesta de Víctor Jara i Violeta Parra i altres apassionants mísiques d’arels andines, brasileres i caribenyes. 

En acabar aquest especial Concert, tindrà lloc la projecció de la pel·lícula “También la lluvia”, una cinta de l’any 2010 del Director Icíar Bollaín i guió de Paul Laverty, amb interpretacions dels actors Luis Tosar, Gael García Bernal, Karra Elejalde, Juan Carlos Aduviri, Raúl Arévalo, Cassandra Ciangherotti, Carlos Santos, Dani Currás i Vicente Romero, que presentarà una historia ambientada a Cochabamba (Bolivia) durat l’anomenada “Guerra Boliviana del Agua” que va tenir lloc l’any 2000. 

Així que, amics d’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants: bon Concert, bon cinema, i bona fresca…

No hay comentarios: