lunes, 21 de julio de 2014

Fins el 10 d’agost del 2014

Oberta exposició “Mexicans” 
dels fotògraf professionals 
Roger Velàzquez i Pere Pasqual 
a la Sala d’exposicions Capella de Sant Joan 
a Vilafranca del Penedès (Barcelona) 



Tal com ja havíem anunciat anteriorment, en el nostre article del 21 d’abril de 2014  La Capital del Cava per uns mesos també es la capital de Mèxic per el fet de tenir oberta al públic a la coneguda Sala d’exposicions de la Capella de Sant Joan [Plaça de la Vila s/núm.] de Vilafranca del Penedès la exposició titulada “Mexicans” dels fotògrafs professionals Roger Velàzquez i Pere Pasqual, coneguts per haver tocat exitosament amb anterioritat els temes culturals i quotidians de la vida a Mèxic. 

L'exposició MEXICANS es una col·lecció de fotografies realitzades en diferents Estats de Mèxic per el Pere Pascual i Roger Velàzquez.
L’ exposició, que va ser inaugurada el passat 11 de juliol de 2014, amb una veritable festa gastronòmica, amb la participació del Mariachi Semblanza i representants d’entitats culturals mexicanes. 

Una exposició que resta visitable fins el 10 d’agost de 2014, de dimecres a divendres de 17:00 a 20:00 hores, dissabtes de 18:00 a 20:00, i diumenges de 12:00 a 14:00 i de 18:00 a 20:00 hores. 

“Son imatges fetes en treballs individuals per diferents projectes personals, no hem coincidit en el viatge però si en el contingut” ens comenta en Roger Velàzquez. 
Aquest “tàndem” de fotògraf professionals es varen conèixer en l'exposició de Gelida sobre temàtica mexicana i des de fa un temps els dos estan ensenyant el seu meravellós treball sobre Mèxic i els Mexicans conjuntament per diferents pobles i ciutats de Catalunya. 

Aquesta vegada coincideixen a la Sala de la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès (vet aquí que els dos actualment viuen en dos pobles al costat de Vilafranca) i la seva creativitat els porta a no només fer una exposició fotogràfica sinó a buscar un valor afegit, un plus, a la mateixa. D’aquí el projecte de reproduir un altar/ofrena dedicada a Sant Fèlix i la Virgen de Guadalupe d’estrena el dia de la inauguració, paro de durada de temps limitada segons aguantin la flors. 
També varen fer una mica de maridatge, entre un pica-pica mexica i caves i vins del Penedès i per últim el mateix dia de la inauguració es gaudiria de la música del Mariachi Semblanza de Barcelona per tal d’arrodonir el punt d'aproximació de Mèxic a Vilafranca del Penedès. 

A l’exposició han col·laborat Vilarnau, Miquel Pons, La Costeña, Tortillas Nagualt, Mexcat, SRE, Parquet Moments, fusteria Vilobí, ImagiArt, Benerice Pardo, César Cardenas, Albert Torras, Olga Sogas, Montserrat Pascual, Antonio Sánchez, Lluís Artigas, Àngles Secanella, Mariana Suárez, Maria Baró, Pere Pons, Blanca Martín, Joan Salvador, Montse Bolet, Cisco Salvador, Capella de Sant Joan , 2015 Vilafranca Capital de la Cultura Catalana, i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 

Recordem un xic les dades bibliogràfiques dels dos artistes de la càmera:


Roger Velàzquez (Anoia) Fotògraf Professional. Les seves fotografies abracen àmbits tan diversos com el retrat, la publicitat, l’arquitectura o l’art. Ha publicat en premsa i editorials com La Vanguardia (Magazine), Editorial Planeta, “El Periódico”, El País, TV3 Televisió de Catalunya i també per diferents països com Japó, Estats Units, Holanda, França en institucions, agències, empreses i entitats. 

Premi Lux en dues convocatòries i premi Ciutat d’Igualada 2002. 

Ha donat classes a la Universitat i ha col·laborat en diversos seminaris per al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC de Catalunya. 

Ha participat en exposicions col·lectives i en individuals que al llarg del temps han mostrat interessos originals i sorprenents: A2/N-II, B-85, “toru”, Jardins, “mur-alts”, Magazin, Mich.Mex, Sinestèsia, Mèxic “pura vida”, goodbyte i retrats. 


Pere Pasqual (Alt Penedès) Fotògraf Professional des dels anys 80, ha treballat en fotografia publicitària, industrial, gastronòmica, reportatges de viatges i antropològics. Ha col·laborat en revistes com “Descobrir Catalunya”, “Descobrir Cuina”, “Altaïr”, “Condé Nast Traveler”, “Viajes National Geographic”, “Descubrir”, “Catalunya News”, “Zazpica”. Ha publicat a setmanaris de “El País” i “El Periódico”. 
Va realitzar la cobertura per la UNESCO en el Fòrum de les Cultures de Barcelona. 

Ha publicat diversos llibres: Masies de Catalunya, Cases de Indianos, Barris antics de Catalunya, i El Romànic Català (Angle Editorial), Guapos Per Sempre (Ajuntament de Barcelona), La Granada “tradició i progrés”, Les Cabanyes “mirant cap el futur”, El Pla “un mar de vinyes”, Els vins i Caves de Catalunya i Denominació d’Origen (Editorial Andana). Guanyador del premi Sony World Photography Award, categoria Història Natural 2010. 

Ha exposat a Mèxic, Photokina, Xanghai, Sao Paulo, San Francisco, Polònia, Cannes. 


Així que, benvolguts amics, fins el 30 d’agost, tot aprofitant aquests temps de vacances i estiueig , podeu anar a visitar aquest exposició que sens dubtes no us deixarà indiferents. Per la seva qualitat i també per la seva temàtica.

No hay comentarios: