martes, 13 de mayo de 2014

Festa Malinchera de Riells del Fai

El proper 31 de maig del 2014, 
presentació de l’obra 
d’Eva Claraco: “Capçons” 
titelles i cançons encapsades 



El conegut col·lectiu El Petit Nagual que està format per els tres artistes Eva Claraco, Raquel Cros i Rafel Seguí; i que viuen a la Casa Mostassa de Vilassar de Mar (Maresme) on fan tot el seu procés de creació de les seves produccions, que van des la construcció d’escenografies i titelles, guió, direcció, i final manipulació, tenen una forta arrelada amb les terres mexicanes. 

Vet ací que anteriorment van compartir casa i projectes a San Cristóbal de las Casas (Chiapas, Mèxic). 

La historia d’aquest grup no es en cap cas els d’uns nouvinguts al mont de l’art de les titelles. La trajectòria d’El Petit Nagual en el món dels titelles va començar fa uns deu anys amb l’obra que varen anomenar Chiapas. 

D’aquesta nova etapa creativa destaquem l’estrena de Capçons al Figarock (2009, La Figuerosa, Tàrrega) i l’estrena de Lilit i la creació al Firobi (2012, Vilassar de Mar). 

Capçons, l’espectacle que presentem a la Festa Malinchera de Riells del Fai del proper 31 de maig del 2014, és una obra que executa Eva Claraco en solitari i especialment per aquesta festa mexicana. 

Val a dir que tots vosaltres voldreu saber de que va aquest interessant obra de Capçons − titelles i cançons encapsades − 

Aquí teniu una breu Sinopsi: 

Capçons és un espectacle portat a terme per una manipuladora-actriu. Cada capsa s’obre amb una cançó i conté unes titelles-objectes que la interpreten: Sol solet, Plou i fa sol, Cargol treu banya, Txoria, Escarbat bum-bum/La cucaracha, Duetto buffo di due gatti, La lluna la pruna... i festa final amb Baga, biga, higa, amb versions de Pau Riba, Mikel Laboa, Pascal Comelade, Fermín Muguruza, Carme Canela, etc. L’escenografia la formen les mateixes capses. 

L’espectacle és per a totes les edats. Bé, cal afegir que es tot un detallàs que en una festa com aquesta, a més de música i cançons meravelloses, també tinguin el seu raconet la quitxalla de la cas, els més menuts. Que també es per a Ells aquesta Festa. Es per a tots! Per a tota la Família! 

Recordeu: Festa Malinchera de Riells del Fai!! És única!!

No hay comentarios: