miércoles, 28 de mayo de 2014

El #15M a Barcelona

Realitzada concentració pacífica 
en solidaritat amb el 
moviment zapatista de Mèxic  

El passat dijous 15 de maig de 2014 diversos col·lectius van realitzar una concentració pacífica a la Plaça Sant Jaume de la ciutat de Barcelona per tal denunciar públicament les agressions contra el moviment zapatista de Mèxic. Segons publica el portal informatiu CGT Catalunya.cat

 “Els participants en el míting van explicar que el moviment zapatista, en l’Estat de Chiapas, és una lluita civil i pacífica, que treballa pels drets indígenes, l’autonomia dels pobles i contra el capitalisme. 

No obstant això, el govern mexicà manté una guerra bruta amb paramilitars i grups de xoc per destruir el treball i la resistència dels pobles zapatistes. Un dels atacs més recents passar el 2 de maig al poble zapatista de la Realitat. 

Un grup de paramilitars del govern va destruir una escola, un hospital, va agredir diversos zapatistes i va assassinar a un d’ells; seu nom, José Luis Solís López, conegut també com a company Galeano”. 

La nota publicada esmenta que arran d’aquests fets violents, l’anomenat Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (EZLN) va decidir cancel·lar diverses activitats públiques que tenia preparades per a les pròximes setmanes, entre elles, participar en el Congrés Nacional Indígena i celebrar un homenatge al filòsof d’origen català Luis Villoro (mort el 5 març 2104), qui per diversos anys va estar molt proper al moviment zapatista. 

En l’esmentada concentració pacífica va tenir lloc també un míting per exigir justícia i en solidaritat amb els pobles zapatistes. 
Fotografia: Ulisses Colom

No hay comentarios: