miércoles, 7 de mayo de 2014

Artistes mexicanes

INGRID ESPERANZA & MELISSA SCIOSCIA 
amb el seu espectacle “IMAGA” 
participen al Festival Deltebre Dansa 2014 



Deltebre Dansa el esdeveniment únic que durant dues setmanes reuneix a ballarins, actors i artistes de circ de tot el món amb una formació d'alta qualitat i els posa amb contacte amb professors de reconegut prestigi internacional, comptarà amb presencia mexicana gracies a laparticipació del duet artístic format per la mexicana Ingrid Esperanza i na Melissa Scioscia, que presentarán el proper dimecres 16 de juliol de 2014 a les 22:30 hores el seu espectacle anomenat “IMAGA”. 

Hi ha dues zones comuns per a tots els participants al Festival: un menjador (on tots els participants, artistes i professors mengen i sopen tots plegats) i una zona d'acampada. Aquestes instal·lacions se sumen a les àrees de treball existents: el Centre Cívic (cedit per l'Ajuntament de Deltebre) i les dues carpes addicionals on els tallers prenen lloc. Aquestes Carpes, el Centre Cívic, la zona menjador i la zona d'acampada són el centre neuràlgic del Festival. Gairebé totes les activitats es duen a terme aquí. 


“IMAGA” SINOPSI 
Aquesta peça forma part del procés d'investigació de la tècnica de suspensió capil·lar. Passant límits establerts i creant noves imatges en aquesta disciplina antiga i en certa manera oblidada, o per a molts mai abans vista. 

La nostra premissa -diuen-  és la feina de duo i confiança que s'estableix amb l'aportació que té el Rigger sortint entre bastidors, sumant i enriquint el número amb noves manipulacions. Connectades per una corda, elles juguen, es diverteixen i permeten a la imaginació volar i a les emocions emergir. 
Mitjançant manipulacions i jocs de contrapès estableixen els seus codis i rols, troben l'equilibri i la suspensió. La nostra premissa és la feina de duo i confiança que s'estableix amb l'aportació que té el Rigger sortint entre bastidors, sumant i enriquint el número amb noves manipulacions, així com en el desenvolupament d'un llenguatge particular del moviment que trenca fronteres i troba un caràcter propi. Dues dones, entren en el seu estrany quotidià, dibuixen l'espai eteri.


BIOGRAFIES:

INGRID ESPERANZA. 
És una creadora escènica, performer, investigadora de la veu i el moviment. Actualment forma part del Projecte Otradnoïe i Imaga Hair Hanging Research. Cocreadora de la Companyia Páramo Zero "Objetos y Sujetos en Movimiento", 2006. 

Estudia la carrera d'art dramàtic a Mèxic DF, on es desenvolupa com actriu i intèrpret en diverses companyies de teatre i dansa: MX Teatre, Circ Raus, Eros Ludens, Grup 55... seduïda per la pantalla gran, transita pel món del cinema i realitza diversos curts i un llargmetratge. 

És guardonada per la seva actuació en "Te Apuesto y te Gano" d'Alejandra Sánchez, 2005, obtenint la beca del Berlinale i guanyant el premi a millor actriu al Festival de Curts del Líban. Guanya la UNESCO - Aschberg Bursary for Performing Arts, 2008, i la Beca de Creadors Escènics FONCA - Mèxic, 2010. Pre seleccionada pel Circus Next / JTCE , 2013, pel solo Zendra (En procés de creació). 


MELISSA SCIOSCIA. 
És ballarina, performer, investigadora en tècniques de seguretat i il·luminació. Després de la pràctica en suport tècnic i muntatge de diferents espectacles, neix l'interès pel desenvolupament de les diferents tècniques , la complexitat dels seus muntatges i la transformació de les mateixes per a la diversitat i la utilitat. 

En el treball de suspensió capil·lar, ha transformat la tècnica per donar més moviment i diferents qualitats. Aquesta investigació és acompanyada d'una trajectòria en l'estudi de l'expressió corporal, des de fa cinc anys, al costat d'altres disciplines esportives. 

A nivell competitiu va estar a l'escola de dansa Carmen Senra a Madrid, i a Barcelona inicia la investigació en dansa butoh amb Andrés Corchero (experimental), Rosana Barral, Ariel Procajlo, Tadashi Endo i Imre Thormann. Es vincula al circ amb els aeris, trapezi, contorsió, i acrobàcia. Realitza estudis de producció tècnica al Teatro San Martín de Buenos Aires, desenvolupant-se com il·luminadora fins al dia d'avui. 
És preparadora física al centre Orthos (CEEF) Centre Europeu d'Educació Física i fisioterapeuta per a tractament de lesions.

No hay comentarios: