lunes, 7 de abril de 2014

Sala Jordi Maragall

La Doctora Amaranta Cornejo Hernández
presenta: Teixint comunicació radical 
i moviment socials de Mèxic i Nicaragua 
Una xerrada al CIDOB de Barcelona 



Avui dilluns 07 d’abril de 2014 a les 18:00 hores tindrà lloc a la Sala Jordi Maragall del CIDOB, al carrer Elisabets 12, de Barcelona una xerrada que porta per nom “Teixint comunicació radical i moviment socials de Mèxic i Nicaragua” a càrrec de la Doctora Amaranta Cornejo Hernández. 

L’acte, que es organitzat conjuntament per l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i el CIDOB pretén donar eines per entendre la comunicació com a procés de caràcter polític que apuntala els moviments socials, on Amaranta Cornejo planteja un entrecreuament entre els conceptes de comunicació radical, democràcia radical i solidaritat transnacional. 

L’experiència d’una organització de comunicació comunitària mexicana, «Promedios de Comunicación Comunitaria», i la de joves activistes feministes de Nicaragua reunides al col·lectiu «Desde las gafas moradas» il·lustraran el debat teòric que avui tindrà lloc a CIDOB. 

Amaranta Cornejo Hernández, te Llicenciatura en Lletres Modernes Angleses per la UNAM. Mestratge en Desenvolupament Rural per la UAM-Xochimilco, i és Doctora en Estudis Llatinoamericans (UNAM), ha analitzat els discursos de gènere de dues organitzacions de comunicació radical. 

Actualment desenvolupa una investigació sobre la jerarquització genèrica de les emocions a partir de les teories proposades des del gènere i el feminisme a la Fundació Luciérnaga, una organització de comunicació radical nicaragüenca. 

Treballa en ONG a Chiapas i Nàpols, Itàlia. Des de setembre de 2009 participa a la revista digital: Desinformémonos.

No hay comentarios: