miércoles, 2 de abril de 2014

"BarnaSants"

María Inés Ochoa 
a l’Auditori Rafael Barradas 
dins del 19è. Festival de Cançó 
d'Autor de Barcelona


L’Auditori Rafael Barradas de l'Hospitalet Llobregat (Barcelona, Catalunya) acull aquest proper dijous 10 d’abril de 2014 el concert de la cantant mexicana María Inés Ochoa en la seva tercera participació del "Barnasants" Festival de Cançó d'Autor de Barcelona. 

El concert, que tindrà lloc a les nou del vespre (21:00 hores) a l’Auditori Rafael Barradas de la Rambla Just Oliveras 56 de l’Hospitalet de Llobregat, te a la venda llurs entrades per internet a la web www.telentrada.com, amb un preu l’entrada general de 12 euros. I es preveu de repetir-se el caliu dels altres any amb un ple de gom a gom. 

La cantant i compositora mexicana María Inés Ochoa torna al festival BarnaSants amb el seu nou projecte musical, La Rumorosa. 

El nom triat de La Rumorosa és sens dubtes pel seu amor a una zona del mateix nom al nord mexicà, propera a la frontera amb els Estats Units, que consideren agrest i salvatge per igual. "Cada vegada que passava per aquí ho veia com una dona enorme i fort, que diu: 'Jo sóc mexicana encara que vostès aquí estiguin a un costat. Jo d'aquí sóc, i facin-com vulguin!'', ens diu l’Ochoa. 

María Inés Ochoa ha actuat en dues ocasions al festival. La seva proposta musical es caracteritza per un mestissatge absolut dels sons tradicionals i contemporanis. Cançons poderoses plenes de sentiments, amb l'apassionada interpretació de La Rumorosa al costat d'una posada en escena de força. L'electrònica i el folklore s'uneixen.

María Inés Amézquita Ochoa (a) “María Inés Ochoa” va néixer en l'any de 1983 a Sant Llorenç Acopilco , Mèxic DF Creix en un àmbit de creadors i artistes gràcies al seu pare i la seva mare: el cinematògraf Jorge Amézquita i la cantant mexicana Amparo Ochoa, a qui va acompanyar en les seves activitats, de manera que des de petita aprèn a dominar els fòrums i escenaris, començant des de llavors a cantar i actuar. 
Durant 6 anys va estudiar ballet, però va predominar la seva aptitud pel cant. La seva primera presentació en públic va ser als 14 anys a Culiacán, Sinaloa , on va estudiar durant 8 anys. Va participar en diversos concursos de la cançó juvenil. 

Ha estat convidada a cantar en prestigiosos festivals i diferents escenaris de Mèxic, Xile, Cuba, El Salvador, Hondures, Espanya i Portugal, la qual cosa li ha permès compartir amb artistes de renom internacional , com són Óscar Chávez, Marcial Alejandro, Tehua, Viola blat, Silvio Rodríguez, Vicente Feliú i Cesaria Evora. 

María Inés Ochoa va decidir obrir-se pas en la seva carrera com a cantant des del 2001 , any en què decideix radicar en la Ciutat de Mèxic. Des d'aquell moment i sota les difícils circumstàncies que travessen els artistes independents, ha demostrat constància , disciplina i entrega per la cultura de la música tradicional mexicana. 
Ha estat convidada a programes de ràdio i televisió i participat en diferents produccions, entre ells destaca la conducció al seu càrrec en un documental produït per la televisió japonesa NHK, gravat a Xile, Mèxic i Argentina, on va cantar, juntament amb Mercedes Sosa, " gràcies a la Vida". Ha gravat el seu segon disc El Rostre del meu Poble a Santiago de Xile el qual es va presentar el 2008.

No hay comentarios: