sábado, 5 de abril de 2014

AME vida Social

ENCARA ÉS POSSIBLE 
TROBAR FEINA? 
Una pregunta difícil, 
per uns temps difícils... 



El passat dia 28 de març de 2014 varem assistir a la Sala de Conferencies de Can Pasqual, a Esparreguera a un nou debat monogràfic sobre l’anguniós tema de l’Atur baix el nom de “Encara és possible trobar feina?” convidats per els organitzadors, el Fòrum 21 d’Esparreguera. 

La presentació del tres ponents que participaven aniria a càrrec de la presidenta de l’entitat Fòrum 21 d’Esparreguera, na Mariona Masferrer

Tot seguit s’inicià el debat amb la intervenció d’un membre representant de l’Assemblea d’Aturats del Baix Llobregat en el que va destacar la necessitat de fer coses davant la sequera crònica d’ofertes que ens ofereixen el SOC i les xarxes d’ATTs. 

Tot seguir li tocaria el torn de paraula a la representant sindical d’UGT n’Eloisa Valenzuela que faria palès les dificultats de convocatòria, mobilització i assistència als actes que s’organitzen per als aturats. Tanta a nivell de reunió com de activitats reivindicatives. Tanmateix veia necessària la realització d’un acord amb l’Ajuntament d’Esparreguera com darrerament s’estan fent en altres municipis de la comarca. 

A nivell sindical, Valenzuela esmentaria l’acord de mínims fet amb la Generalitat de Catalunya i l’acord estratègic de formació aconseguit. Tanmateix la UGT també ha creat una afiliació sindical especial “quota zero” per els aturats i un servei d’assessorament especialitzat. 

Per últim el regidor de l’Ajuntament d’Esparreguera, en Jaume Escudé, responsable de Promoció Econòmica de ens municipal esparreguerí, esbrinaria la tasca que esta fent “amb visites a empreses molt sovint” i la realització de una propera tanda formativa per el col·lectiu d’aturats. 

Per Escudé, la realitat de que Esparreguera sigui la quarta població amb més atur a la nostra comarca neix del propi teixit empresarial que tenim i les seves característiques. Tenim tallers petits i cap empresa gran. A més a més no disposar de sol industrial prou ampli per esdevenir un lloc atractiu per la creació de noves empreses. Com alternativa immediata el seu departament treballa actualment per que l’empresa MEM vinculada a Mercedes Benz incorpores personal d’Esparreguera. 

Tot seguit s’obrí el torn de paraules amb el públic assistent. Un debat ple de matisos, en la que es feia realitat les angoixes i contradiccions de la realitat econòmica que vivim. 

Encara és possible trobar feina?. Una pregunta difícil, per uns temps difícils... 



Fotografía: Rosa María Gomà

No hay comentarios: