martes, 29 de abril de 2014

AME Vida Local

Una tria especial de 
“FILMETS per la convivència” 
es presenta a la Sala de Conferències 
de la Biblioteca Municipal d’Esparraguera




El dijous 24 d’abril de 2014 a les 18:00 va tenir lloc la presentació y projecció d’una selecció especial de curtmetratges per la convivència del Festival Internacional de FILMETS a la Nova Biblioteca Municipal l’Ateneu d’Esparreguera, que es troba a la Plaça d’Antoni Nin i Escudé 1 d’Esparreguera. 

L’acte, al que varen assistir com a convidats en Lluís Artigas Jorba y Martha Inés Sánchez, president y vicepresidenta d’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, així com diversos mitjans de Comunicació, com Badalona TV o Esparreguera TV, i representants de diverses entitats de la ciutat; va estar presidit per en Jordi Mestres i Rosas, Regidor de “Nous Catalans” de l’Ajuntament d’Esparreguera, i va comptar a la taula, amb la participació de na Núria Valldeperas, Regidora de Cultura i Llengua de l’Ajuntament d’Esparreguera; na Míriam Borregà, Técnica de Migració de l’Ajuntament d’Esparreguera, na Telma García en representació de la Plataforma per la llengua d’Esparraguera, i la Sra. Ester en representació del Festival Internacional de curtmetratges FILMETS de Badalona. 

A Esparreguera es varen projectar sis curtmetratges del ventall de mes de 250 presentats a concurs provinents de una cinquantena llarga de països. La temàtica, com ja se sap després de les 39 edicions de FILMETS, tracten de forma crítica i humanística diferents drets humans dels que destaquen el racisme, els drets de la dona i la immigració. Els curts seleccionats per l projecció d’Esparreguera vares ser els següents: 

EARLY RISING FRANCE França – 21’43” Premi Venus de Badalona a la Convivència
Treballes com un burro, pagues els impostos per al futur, contribueixes a les pensions. Però, papers per als de color? 

DINGI Bangladesh – 6′ 15” 
Un grup de nens vagabunds es vengen dels vells barquers que no els deixen xapotejar al riu de Dhaka. 

GARRA CHARRÚA Catalunya – 15′ 
El primer dia de col·legi serà dur per a en Diego, un nen uruguaià acabat d’aterrar a Barcelona. Però, l’Andrés, el repetidor de la classe, impedirà la seva integració. En Diego s’hi enfrontarà en un partit de futbol, però només aconseguirà guanyar-lo creient en la força de la “Garra Charrúa”

.SUB Espanya – 15′ Una immigrant africana amb problemes de comunicació s’enfronta a les dificultats burocràtiques d’una estranya societat en versió original. 

#STOP Catalunya – 6′ 
Cada dia hi ha casos: batudes racistes, detencions il•legals. El govern ho nega. Els ciutadans miren cap a una altra banda. Només alguns han decidit fer-hi alguna cosa. 

LA BODA Espanya – 12′ Premi Venus de Badalona a Drets Humans i millor guió 
La Mirta és cubana i viu a Madrid. Com moltes immigrants treballa netejant. Avui a les sis de la tarda la seva filla es casa. Però res no surt com havia planejat i arribar al casament és més difícil del que semblava. 

En acabar les projeccions va tenir lloc un sorteig entre els assistents d’articles del Festival Internacional de curtmetratges FILMETS i a la corresponent clausura per part dels organitzadors, la Regidoria de “Nous Catalans”, que varen agrair la col·laboració de la Plataforma per la llengua d’Esparraguera, i de FILMETS, en aquest acte de divulgació i conscienciació cívica.

Acabat l’acte, el Regidor en Jordi Mestres i en Lluís Artigas, President d’AME, varen esser entrevistats per Badalona TV sobre la presentació efectuada. 

Per en Jordi Mestres aquesta “Es un tipus d’activitat en el que vols que la gent pensi, d’uns valors que son fonamentals, parlen de convivència, de Drets Humans, de relació entre diverses Comunitats. A Esparreguera tenim el cas de doncs la part de gent nouvinguda es minoritària però que si que avui quan ho estàvem parlant molts es sentien reflectits”

Mentre que per en Lluís Artigas es tracta més que un acte, una crida a les consciències, on es mostra la colpidora realitat que viuen moltes persones, i que ens fan reflexionar, a tots plegats, on som, que em fet, i cap a on volem anar en el futur. 



Fotografia: Moments finals del curtmetratge “La Boda” de Marina Seresesky

No hay comentarios: