sábado, 29 de marzo de 2014

Lleida, la terra ferma...

Mèxic ben present,
un any més, a la Mostra de 
Cinema Llatinoamericà de Catalunya 




Del quatre al onze d’abril de 2014 tindrà lloc a la ciutat de Lleida un any més la “Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya” . Son ja 20 les edicions amb la d’enguany, havent-se consolidat com un punt de referència en el mon del cinema del bell Continent Americà. 

Un any més, Mèxic i es ben present. Amb les seves pel·lícules i també amb les coproduccions amb altres països per tal d’aconseguir el millor resultat possible. Però, anem a pams.

Enguany tenim tres modalitats de participació: Llargmetratges, documental i curtmetratges. Als tres hi trobem presencia mexicana. 

A l’apartat oficial de Llargmetratges tenim la cinta de l’any 2013 “Potosí” del director Alfredo Castruita i els actors Arcelia Ramírez, Aldo Verástegui, Don Margarito Sánchez, Gustavo Sánchez Parra, Sonia Couoh, Gerardo Taracena, Mario Zaragoza, José Sefami, Fernando Becerril, Francisco Barreiro, Melissa Alvarado Ramos, Harold Torres, Luisa Huertas. 

Una segona participació serà la cinta de l’any 2013 “Tlatelolco, verano del '68” del director Carlos Bolado, i que tindria la interpretació dels actors Cassandra Ciangherotti, Christian Vázquez, Juan Manuel Bernal, Claudette Maillé. 

Tanquem aquesta secció amb el treball de l’any 2013 “Tanta agua”. Una coproducció de l’Uruguai-Mèxic-Països Baixos-Alemanya, baix la direcció de Ana Guevara i Leticia Jorge. Amb els actors Néstor Guzzini, Malú Chouza, Joaquín Castiglioni. 

A l’apartat de documentals dos treballs. L’un la cinta de l’any 2013 “El alcalde” (Mèxic) dels directors Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini, Diego Osorno, que ha estat darrerament molt visionada a Catalunya, aconseguint molt bona opinió del públic. 

L’altra cinta es de l’any 2012 i porta per nom “Leonora Carrington. El juego surrealista” Una coproducció Mèxic-Espanya baix direcció de Javier Martín-Domínguez. 

Finalment tenim l’apartat de curtmetratges. Aquí trobarem la cinta de l’any 2013 que porta per nom “Perdona nuestras ofensas” (Mèxic) dirigida per Israel Ahumada, amb un repartiment d’actors que serien Wanda Seux, Ricardo Zárraga, Paola Medina. 

No esmentem els arguments de cadascuna d’aquestes pelicules i documentals, així com els dies i horaris de projecció, i els llocs; donat que podeu trobar-los a les dues Agendes informatives d’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants. Tant a la corresponent al mes de març de 2014 que apareix al seu final, allí on diu “Pròximament”, com també apareixerà a les agendes que publicarem l’u d’abril de 2014. 

Esmentarem també que s’organitzen unes Matinals Infantils amb projeccions cada dia ales 10:00 hores del mati. En aquesta ocasió, tindrem l’oportunitat de gaudir de les aventures de Don Gato a la pel·lícula Don Gat i els seus amics (Argentina-Mèxic-Regne Unit). El felí́ i els seus amics s’enfrontaran al nou cap de la policia, Lucas Buenrostro, el malvat d’aquesta aventura, a qui hauran de parar el peus en els seus plans de dominar la ciutat. 

Així́ doncs, la Mostra de Cinema Llatinoamericà̀ de Catalunya es converteix en l’entorn ideal per oferir una prova d’aquestes cultures diverses, les quals sovint es troben fora dels circuits comercials del nostre entorn malgrat estar també́ dotades de continguts lúdics i didàctics. 

Ja sabeu: bon cinema a la capital de la Terra Ferma, Lleida....

No hay comentarios: