jueves, 6 de marzo de 2014

Barcelona jazz

El pianista mexicà 
Mark Aanderud, 
al Jamboree de la Plaça Reial 
de Barcelona 




Avui dijous 06 de març de 2014 a les deu del vespre els amant del món del jazz tenen la oportunitat de gaudir del pianista mexicà Mark Aanderud, una de les revelacions de l’escena jazzística, que ofereix al Jamboree Jazz - Dance Club situat a la Plaça Reial 17, de Barcelona [Catalunya, Europa] la seva nova proposta al costat de dos dels millors improvisadors del país com són el contrabaixista Masa Kamaguchi i el baterista Marc Miralta. Amb un trio així pot succeir qualsevol cosa, i més. 

Recordem que el pianista mexicà Mark Aanderud va començar el piano a l'edat de vuit anys a la Escola Nacional de Música en Mèxic i la seva carrera professional als 18 anys. És conegut llavors com a pianista i compositor de jazz. Amb els anys, va esdevenir un músic eclèctic i intèrpret, tocant, component i gravant molts tipus de música: jazz , música clàssica , rock progressiu i la música llatina. 

El seu primer enregistrament com l'artista principal és Marc Aanderud 02 Trio , que va guanyar el premi al millor àlbum de l'any 2002, atorgat pels Premis de la Música Txeca. Registres Aanderud i obres de teatre amb alguns dels músics més innovadors del seu temps, Tim Berne, David Gilmore, Eli Degibr, Omar Rodríguez-López, Eric Reeves, Ximena Sariñana, Jonathan Kreisberg, Mags Herrera, Hernán Hecht, Agustín Bernal, Rick Parker. Es presenta en diversos clubs i festivals de tot el món: França, Alemanya, República Txeca, Espanya, Regne Unit, Grècia, Països Baixos, Estats Units, Mèxic, Japó, Colòmbia, Argentina, etc. 

En els últims anys, es va anar en una gira internacional que inclou a la cantant, actriu i compositora mexicana Ximena Sariñana, i Omar Rodriguez-Lopez Group. 

També va gravar la part de piano de l'àlbum Octaedro de The Mars Volta llançat en 2009. Aanderud passa amb Marc Aanderud Trio, el Ensemble Aanderud Marc o David Gilmore.

No hay comentarios: