domingo, 23 de marzo de 2014

Avui el segon concert:

Mèxic i Barcelona unides
per symphonic.cat 
amb dos concerts simultanis de música catalana




Aquest mes de març la música simfònica catalana sonarà en un total de sis concerts des del Palau de la Música Catalana a Mèxic, de Califòrnia al Barcelona Teatre Musical segons ens assabenta symphonic.cat

El primer i darrer concerts previstos per aquest més seran als Estats Units d’Amèrica. El primer amb música de Ricard Lamote de Grignon a Saratoga (Califòrnia) i el darrer amb el Concert de Rialp de Jaume Torren (amb el mateix compositor a la part solista) a Castro (Califòrnia). 

El passat 15 de març i com a acte de la capitalitat de la Sardana, Barcelona va acollir la reestrena de La Santa Espina (Rondalla amb text d’Àngel Guimerà i música d’Enric Morera). 

Aquest pasat dijous 20 de març a les vuit de la tarda va tenir lloc, simultàniament, dos concerts integrament dedicats a música de compositors catalans. Un a Mèxic (Instituto Nacional de Bellas Artes y Literatura) i l’altre al Palau de la Música Catalana a Barcelona. El primer amb l’Orquesta de Camara de Bellas Artes de Mèxic dirigida per Marc Moncusí amb obres de Montsalvatge, Ortega, Benguerel i Surinach. 
El concert es repetirà avui diumenge 23 de març de 2014 a l’auditori del Conservatorio Nacional de Mèxic. 

Simultàniament al Palau de la Música Catalana de Barcelona es celebrarà el concert que obra els actes del centenari del compositor Lluís Benejam. El protagonitzen l’Orquestra de Cambra d’Andorra (dirigida per Gerard Claret), el Cor Jove de l’Orfeó Català, Josep Buforn (piano) i Cristian Ífrim (viola). Interpretaran obres de Benejam, Humet, Brotons i Guinovart.

No hay comentarios: