lunes, 10 de febrero de 2014

Sant Fruitós de Bages

L’empresa catalana Mapro 
amb factories a Barcelona, Mèxic, la Xina i Polònia
es comprada per l’espanyola Carbures



El grup industrial Carbures adquireix la bagenca Mapro. Amb la compra, l'empresa gaditana pretén consolidar-se en la fabricació de cotxes amb fibra de carboni Carbures, grup industrial tecnològic que fabrica i subministra estructures de fibra de carboni per al sector aeronàutic i automobilístic, ha comprat l’empresa situada a Sant Fruitós de Bages, prop de Manresa, “Mapro” qu es participada en un 22,5% pel hòlding industrial de la Generalitat Avançsa. 

Carbures, amb seu social a El Puerto de Santa María (Cadis), va informar aquest divendres que Mapro quedarà ara integrada en aquest grup industrial que cotitza al mercat Alternatiu Borsari, si bé Carbures mantindrà la seu de Mapro a Sant Fruitós de Bages segons el comunicat oficial donat a conèixer. 

Carbures, que s’ha fet amb el 100% de les accions de Mapro, destaca que l'empresa bagenca, amb plantes a Barcelona, Mèxic, la Xina i Polònia, i que compta també amb una oficina tècnica a Detroit, als EUA, li aportarà presència internacional i coneixement en el disseny i fabricació d'equips de test i línies de muntatge, ja que treballa per als principals fabricants de components de l'automoció. 

En virtut de l'acord, Jaume Claramunt seguirà sent conseller delegat de Mapro, mentre que el vicepresident d'operacions de Carburis, José María Tarragó, serà ara també president executiu de Mapro.

No hay comentarios: