jueves, 6 de febrero de 2014

Pròxim concert a Sala Montseny

Temps de música, 
Temps d'espectacle” 
entrevista al Mestre mexicà 
Andrés de Rivera 



Enric Sunyol Fundador i Director de "La Lluerna Teatre", persona carismàtica en el món de l’espectacle i les ones, de formació teatral autodidacta, qui va inicia la seva carrera en el mon de l'espectacle com actor, a diferents grups de teatre amateur i independent, passant després a les companyies de teatre professional. 

Guardonat, en varies ocasions, com actor primer i posteriorment com a director d'escena, actuà a diverses companyies professionals, com la del Teatre Lliure (30 d'Abril - Pere Planella), Zitzània Teatre (Fantasio - Josep Mª Mestres) o Teatre Urbà de Barcelona (Contes dels boscos de Viena - Pep Munné), amb Mª Matilde Almendros i Marius Cabré al Teatre Romea i amb moltes altres formacions en gira per tot Catalunya. En el món radiofònic, formà part del quadre de veus de Ràdio Barcelona sota la direcció de Armand Blanc, a Ràdio Peninsular i Ràdio 4 a les ordres de Lluís Pruneda i amb Ricard Palmerola en nombroses produccions com: “Una historia de Catalunya” de Mª Aurèlia Campmany o “La ciutat cremada” d’Antoni Ribas, aconseguint, conjuntament amb la resta d’integrants, els premis Ondas 1976 i Sant Jordi 1977. 

També col·laborà a Ràdio Miramar amb l’Andrés Caparrós a “Juan Salvador Gaviota” i “D.Quijote de la Mancha”. A Catalunya Ràdio interpretà un dels papers protagonistes en la versió radiofònica de la novel·la de Isabel Clara Simó “El Mossèn”. 

Doncs bè, Enric Sunyol ha entrevistat avui dijous 06 de febrer de 2014 al Mestres i Director musical Andrés de Rivera, amb motiu de l’estrena aquest próxim día 09 del concert dit "OVERTURAS", que ell mateix dirigeix i que serà interpretat per la orquestra Filarmònica dels Amics de la Sarsuela a la Sala Montseny de Barcelona [Veieu les Agendes AME].

L’entrevista, complerta, concreta, dolça, amb la qualitat humana que ens té habituat l’ Andrés de Rivera, ens parla d’aquest interessant projecte que podeu veure i escoltar en directe fent [Clic aquí] en la seva totalitat. 

Andrés de Rivera, va néixer a Puebla, Mèxic. Te les carreres de piano i direcció d'orquestra, la primera a Pobla i la segona a Barcelona, al Conservatori Superior de Música de Barcelona, amb el mestre Albert Argudo. Vaig arribar a la Península l'any 1998 i viu a la ciutat de Viladecans (Barcelona). 

Porta molts anys al capdavant de l'entitat Amics de la Sarsuela de Gràcia, amb la que ha dut a terme més de 20 títols de Sarsuela -gènere líric que l'apassiona des que el va conèixer- com ara Luisa Fernanda, La del Manojo de Rosas, el cantar del arriero, La del Soto del Parral, La Cort del Faraó, per esmentar algunes. En aquesta entitat dirigeixo totalment la part musical, tant el muntatge dels cors, les parts solistes i la direcció de l'orquestra... 


Fotografia: Temps de música, temps d'espectacle

1 comentario:

Andrés de Rivera dijo...

Amigos de Esparraguera: Mucas gracias por mencionarme en su web. Me encantaría saludarlos este domingo después del concierto si les fuera posible venir. Un abrazo.