jueves, 27 de febrero de 2014

A Banyeres del Penedès

L’exposició “Viatge a Mèxic (II)” 
al Museu Josep Cañas 
restarà oberta al públic fins el 29 de juny



El passat diumenge dia 09 de febrer es va fer la inauguració de l’exposició de Josep Cañas “Viatge a Mèxic (II)" al Museu Josep Cañas en el marc de la anomenada “Festa petita” de la localitat de Banyeres del Penedès, Santa Eulàlia. 

La inauguració d’aquesta exposició que va comptat amb la presència de l’alcaldessa de Banyeres i Presidenta de la Fundació Cañas, na Núria Figueras i Tuset, la directora del Museu Cañas, na Mónica Roca, així com d’altres membres del consistori i personalitats destacades del municipi del mon de la Cultura, com també públic assistent. 

La primera exposició del Viatge a Mèxic va tenir lloc l’any 2009. Tanmateix, l’obra del eminent fill d’aquesta població l’artista Josep Cañas feta a Mèxic és tan extensa,que enguany es presentaria aquesta segona part. Una exposició on es presentaria al públic una magnífica col·lecció de dibuixos de les diferents ètnies que va trobar durant el seu viatge a Mèxic. En Josep Cañas va rebre l’any 1986 la Creu de Sant Jordi per l’obra realitzada a Mèxic. 
Val a dir que al final de la inauguració es va fer un petit refrigeri per a tots els nombrosos assistents. L’exposició de Josep Cañas “Viatge a Mèxic (II)" al Museu Josep Cañas de Banyeres del Penedès, que és situar al carrer Bisbe Sanahuja, 33, restará oberta al públic fins el dia 29 de juny de 2014 inclòs, segons ens informa na Mònica Roca, Directora d’aquest important museu. Essent visitable tots els diumenges de 11 a 14 hores de forma gratuïta i fora d’aquest horari amb visites prèviament concertades 

Sobre el perfil biogràfic d’aquest artista autor del material exposat podeu veure l’anterior article que AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants li varem dedicar, i que porta per nom “A Banyeres del Penedès: S’obre l’exposició “El viatge a Mèxic” del polifacètic artista Josep Cañas i Cañas. Entre el 1947 i el 1954 va marxar a Mèxic, on va fer quadres de tema indigenista” [Clic aquí]. 

Animeu-vos a visitar aquesta exposició. I recordeu que Banyeres del Penedès és un municipi del Baix Penedès, situat al centre de la comarca i ben comunicat ja que es troba tocant a la AP7 l’anomenada Autopista de la Mediterrània. Dins el terme de Banyeres del Penedès hi ha, a més, el nucli de Saifores i el de les Masies de Sant Miquel. Actualment, hi ha també tres urbanitzacions: Els Boscos, El Priorat i Casa Roja. Al terme també hi trobem diferents masies disseminades: La Garita Vella, el Mas Roig, el Corral d’en Beina, la Casa Murada, Can Canyís, i molt per visitar i passar un bon dia.... 



Fotografia: web Ajuntament 



No hay comentarios: