jueves, 30 de enero de 2014

Okupas Ocupats

Can Víes es assaltada 
per la Policia 
L’actuació causa perplexitat 
davant l’opinió pública 



L’actuació policial ha estat confusa davant l’opinió pública car no es tenia gens clar si el potent operatiu policial que durant la matinada del dimecres 29 de gener de 2014 tenia la finalitat de treure els ocupants d’aquest immoble, detencions puntal o quina finalitat tenia. Més quant l’operatiu policial amb 20 vehicles i mes de 200 agents ha estat en opinió dels veïns, desproporcionat.

El trencament de la porta y l’accés a l’interior a la fi semblava que volia tractar-se d’un registre ordenat pel jutjat d’instrucció numero 19 de Barcelona, relacionat amb les detencions de sis persones presumptament implicades als fets del 12 d’octubre de 2013. Les detencions es van efectuar ahir a diversos punts del territori com Vilanova i la Geltrú, una altra a L'Hospitalet de Llobregat i quatre a Barcelona acusades d'haver agredit el 12 d'octubre un grup de neonazis que tornaven de la concentració feixista de la plataforma La España en Marcha -la mateixa que va irrompre a la Blanquerna de Madrid l'Onze de Setembre-, a Montjuïc. 

A dins de Can Vies hi dormien sis persones en el moment de l’assalt policial que no varen estan detingudes però si retingudes des de primera hora del matí, a les quals no se’ls deixa comunicar-se amb amics i familiars. Segons fons policials en la interlocutòria judicial, se'ls acusa de "delictes de lesions i danys per motius de discriminació ideològica" i diuen que els implicats han estat "observades i gravades" sortint de Can Vies portant "barres, pals, pedres i altres objectes contundents", així com han fet diversos seguiments d’escoltes telefòniques. 

És la mateixa plataforma La España en Marcha qui ha presentat la denuncia. 

Com els nostres lectors recordaran el passat 12 d’octubre va ser convocada a Barcelona el “Día de la Hispanidad, denominación que la dictadura otorgó a la celebración del Doce de Octubre y del que los ultras siguen haciendo a día de hoy motivo de exaltación patriótica y de reivindicación del régimen” en el que se sabia que mes de 2500 activistes de carácter feixiste anava a Barcelona per celebrar aquesta commemoració, i si es donava la oportunitat, buscar brega. 

Dies abans, la premsa assenyalava l’activitat d’aquest grups, que si be en el darrer any tingut un 20% menys de detinguts per la policia en el que “Esos arrestos tienen que ver en su mayoría con delitos comunes, como palizas o daños, ya que la militancia en casi todos estos grupos es legal” 
Afegint la seva vinculació amb l’atac realitzat a Madrid dient “Los convocantes se agrupan bajo la denominación ‘La España en Marcha’ y coinciden casi al completo con los participantes en el asalto a la sede de la Generalitat en Madrid”

Els Mossos varen escorcollen durant més de deu hores el CSA Can Vies de Sants. Tot un record de perseverança i on segons les declaracions del CSA Can Vies “els agents han trencat objectes, s'han emportat materials i objectes personals com discs durs i targetes gràfiques de càmeres de foto, i han fet fotografies i gravacions de tots els racons. També han tirat a terra una paret i s'han endut l'arxiu de La Burxa, publicació popular del barri de Sants” 

Val a dir també que CSA Can Vies es un dels nombrosos locals ocupats a la ciutat de Barcelona, en el que tenen lloc diverses activitats culturals i lúdiques. La Cultura de Mèxic, així com el debat sobre la seva Política o realitat social ha estat present en diversos actes al CSA Can Víes. Com, entre altres, les jornades d’abril de 2012 amb el nom de “Represión e impunidad: Aquí y allá. México-Guatemala-Catalunya”, entre altres.

Val a dir que el CSA Can Vies porta 16 anys d’activitats continuades, amb un fort arrelament al barri de Sants. Estant actualment la seva situació irregular en els tribunals de Justícia. Finalment, la contundència de l’acció policial a fet que Plataforma Antifeixista de Barcelona treien un comunicat que diu així: 

"Comunicat de la Plataforma Antifeixista davant la darrera operació repressiva: 

Les forces repressives dels mossos van detenir ahir dimarts 28 a sis companys i companyes anti-feixistes als barris i localitats de Sant Andreu, Hospitalet, Sant Feliu i Vilanova i la Geltrú. D’altre banda, la matinada d’avui, entorn a les 06:30, el mateix cos policial, en un desplegament quasi militar, ha procedit a registrar el centre social okupat Can Vies al barri de Sants amb prop de 200 agents, entre unitats policials antidisturbis i de paisà voltant per les immediateses. 

En una nota presumptament asèptica se’ns informa de que aquesta operació s'emmarca en el procés judicial dels fets ocorreguts el passat 12 d'octubre al carrer de la Bordeta del mateix barri. Potser en aquesta vida tan ràpida tots i totes oblidem amb massa facilitat, però diuen que hi ha qui manté el dit al gallet de la memòria per combatre tanta amnèsia interessada. 

El passat 12 d'octubre España en Marcha va estar amenaçant la convivència d'aquesta ciutat intimidant implícita i explícitament a qualsevol persona que no pensi com ells, amb una marxa multitudinària en la que vindrien a "caçar-nos" i a netejar els nostres carrers "de rates separatistes". Van dir a tothom que arribarien hordes en autocars de tot arreu, i ho van dir després d'atacar l'acte oficial de la Generalitat a Madrid, el passat 11 de setembre. Hem de recordar que España en Marcha la composen una amalgama de grupuscles d’ultra dreta, Democracia Nacional, la Falange, Nudo patriota Español, o la neonazi Alianza Nacional, el dirigent de la qual, Pedro Pablo Peña, havia defensat la “lluita armada” i el vessament de “sang” en defensa de la integritat territorial espanyola. Una convocatòria, en definitiva, de caire provocatiu i amenaçant, que enllaça amb la tradició d'agressions i persecucions que intenten practicar cada 12 d'octubre, el dia de la raça segons ells!!!, contra tots aquells que considerin els seus enemics. 

Davant de tantes fanfarronades i de la més absoluta impunitat, els moviments socials de Barcelona i de part del nostre país, vam decidir mobilitzar-nos i sortir al carrer per impedir la presència del feixisme a la nostra ciutat. Va ser aquesta resposta la que va impedir que poguessin desfilar pel barri de Sants, i no cal que recordem que el seu acte va ser única i exclusivament apologia del feixisme/franquisme amb totes els seus símbols. Cal q recordem ara quines han estat les conseqüències del feixisme pel nostre país, en concret, i per la resta del món?? Si us plau, que no ens vingui ningú ara amb discursos políticament correctes o que ens parlin de la defensa i els drets que tenen els que ens han assassinat mil vegades i ens han deixat a les cunetes de la història. La neutralitat davant del feixisme esdevé falsa, esdevé un posicionament perillosament covard. Què ridícul resulta voler aplicar lleis fetes pels vencedors i parlar-nos de democràcia, tolerància, entesa . . . l’únic que és cert és que l'avanç del feixisme no ha estat mai aturat per l’institucionalisme ni pels botiflers que diuen representar el poble, sinó per l'empenta dels qui els hem plantat cara al carrer, de manera auto-organitzada. 

Emmarquem aquesta operació policial, per tant, no només en la feblesa i sinó també en la complicitat que l'Estat mostra davant aquests grupuscles, i en l'escalada repressiva general que vivim avui dia, mitjançant la qual es tracta de neutralitzar la combativitat creixent que dia a dia mostrem cada cop més sectors socials. 

"Nos estáis obligando a sentir cada vez más odio", va escriure algú com a clara advertència, perquè cada dia estem més incendiaris i més anti-feixistes i més anti-capitalistes i més convençuts de quin és el nostre camí i quins són els erros que no estem ni disposats ni disposades a tornar a cometre. 

SOLIDARITAT AMB CAN VIES I SOLIDARITAT AMB ELS DETINGUTS I LES DETINGUDES ANTI-FEIXISTES 
Plataforma Antifeixista de Barcelona"  




  Escorcoll CanVies 
Comunicat i Assemblea Oberta

No hay comentarios: