domingo, 29 de diciembre de 2013

Comunicat del EZLN

El sotcomandant Marcos
manté la bandera "de la rebel·lia"
en el  20 aniversari de l'EZLN




El sotcomandant Marcos ha realitzat un comunicat a través de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN ) quant nomes falten a tres dies que el moviment compleixi dues dècades d’existència, afirmant  que "fa fred com fa 20 anys" i que el moviment encara compten amb la bandera "de la rebel·lia".

Segons Marcos   "Fa fred com fa 20 anys i, com llavors, avui una bandera ens acull:  la de la rebel·lia",  esmentaria el sotcomandant en el seu document titulat ”Quan els morts callen en veu alta” en que ha recordat també que "Chiapas és territori Zapatista, és Llatinoamericà, és la Terra".

El dirigent del moviment zapatista critica també en el seu escrit la trajectòria dels presidents de Mèxic, des del ex mandatari Carlos Salines fins a l'actual president Enrique Peña Nieto, així com la manipulació biogràfica dels líders en que “no són més que una mentida ben documentada i, de vegades, mal redactada" .

Així, en  Salines, segons el sotcomandant, sembla "un visionari" en lloc de "el líder d'una banda de traïdors", mentre que l'expresident Ernesto Zedillo Ponce de León no passarà a la història per portar al portar el país "a la crisi " o ser "l'autor intel·lectual de la massacra d'Acteal", sinó per "portar les regnes del país amb un singular sentit de l'humor".

Tanmateix, Marcos destaca que l'expresident Felipe Calderón qui sembla més un "valent (perquè altres morissin)" o que Peña Nieto semblarà "culte" i no "un ignorant" segons aquestes biografies.

Finalment, el sotcomandant Marcos de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN)  es pregunta què han fet tots aquests anys els presidents de Mèxic pels sectors més colpejats pel crim organitzat:  com "els periodistes amenaçats segrestats i assassinats", la persecució de les seves famílies, a més de per la "censura" contra l'honestedat que existeix a Mèxic

No hay comentarios: