viernes, 22 de noviembre de 2013

Entrades ja a la venda!!!

Vilafranca del Penedès 
recorda una de les seves filles:
Gloria Lasso tindrà un gran Homenatge 
“in memoriam”a la capital del Penedès 
el proper 10 de maig del 2014







El Teatre Casal Societat La Principal De Vilafranca situat a la Rambla Nostra Senyora 35-37, de la ciutat de Vilafranca del Penedès [Barcelona, Cataluña, Europa] serà el proper dissabte 10 de maig de 2014 el centre neuràlgic de la funció homenatge “in memoriam” que la comissió organitzadora, autoritats, associacions i persones rellevants de la cultura de Catalunya, així com també la totalitat de la ciutat de Vilafranca del Penedès, li retrà a l’artista filla d’aquest ciutat. A la qual l'any 2006, l'Ajuntament de Vilafranca dedicà un carrer a la cantant.


Gloria Lasso, l’artista d’èxit
Gloria Lasso, nascuda Rosa Maria Coscolín Figueras (Vilafranca del Penedès, 25 de novembre de 1922 - Cuernavaca, Mèxic, 4 de desembre de 2005), cantant catalana de música lleugera que als anys cinquanta es féu famosa a França, recordada especialment per la cançó Luna de miel, ens recorda l’article publicat a la Wikipedia de carácter biografic.

Segons s’esmenta, va començar a cantar en sales de festes al 15 anys, encara que també treballà d'infermera. Del seu primer marit, el músic Guillermo Lasso, n'adoptà el cognom com a nom artístic. Posteriorment es casà almenys cinc vegades més.

De Barcelona passà a Madrid, on treballà com a locutora de Radio Madrid. En aquella ciutat obtingué el seus primers èxits amb Bésame en la noche i Malvarrosa, de Fernando García Morcillo. D'ella és Cuando la luna sale, incorporada a la banda sonora de la pel·lícula La próxima vez que vivamos (1946, d'Enric Gómez Bascua) i altres temes com Camino del cielo, Inútil es fingir i Solo tuya.

Als anys 50 va gravar en català la Sardana de la rosa, amb música de Jaume Torrents i lletra del poeta Miquel Saperas.


La reina del music-hall de França
El 1954 es va establir França, on esdevingué la cantant exòtica del music-hall. Dotada d'una gran veu, cultivà especialment la "cançó espanyola", però també cantà moltes adaptacions dels grans èxits del moment. Van tenir gran repercussió amb les seves cançons Hola, que tal (1954), Amour, castagnettes et tango (1955); Etranger au paradis, de 1956, una versió francesa de Stranger in paradise, cançó original de Tony Bennett i que va vendre més d'un milió de còpies a França; Toi, mon démon (1956), Buenas noches mi amor (1957), Bon voyage (1958), Sois pas faché (1959), Muchas gracias i Si tu reviens un jour (1960). L'adveniment de la cantant d'origen egipci Dalida i la puixança de la música rock li feren perdre part del favor del públic.

El 1963 s'instal·là a Mèxic, per dedicar-se al mercat hispanoamericà. El 1985 encara feu un retorn artístic a França, cantant a la sala Olympia de París, i a Nova York.

Un homenatge popular, però amb grans artistes
Tanmateix i gracies a la implicació personal del cantant Josep Pérez i Abuyé (conegut artísticament amb el renom de “El Charro Catalán”) y el seu espectacle que porta per nom “México Lindo” del circuit Artagencia tindrà lloc en el teatre emblemàtic de la ciutat que veuria néixer a Gloria Lasso. Una funció homenatge que tindrà com a primera figura artística al Charro Catalán i com a artista convidada na Claudia Torres “La Voz de Plata”. En un espectacle de cant, ball i música que acollirà als millors Mariachis i ballarins de dansa folklòrica mexicana d’alt nivell de Catalunya.
Aquesta funció homenatge “in memoriam” de l’artista filla de Vilafranca del Penedès, compta amb el suport d’entitat mexicanes i catalanes, i neix amb la vocació d’un acte de reconeixement d’alt nivell però també vol ésser eminentment de caràcter popular. Havent sortit  ja a la venda les entrades d’aquesta funció  -que recordem-ho començarà a les 21:30 (09:30 de la nit)- amb un preu de 17 euros l’entrada.
S’espera poder comptar amb la presencia de la filla de l’artista na Maria José Lasso, amiga personal de l’artista Josep Pérez Abuyé “El Charro Catalán”,  per aquest sentit homenatge. Val a dir com a curiositat històrica que seria també aquest cantant el  protagonista d’un anterior Concert Homenatge a Gloria Lasso que va tenir lloc a la ciutat de Cuernavaca, organitza conjuntament per mexcat i el govern de l’Estat de Morelos, Méxic,  l’any 2011.

Podeu reservar la vostra entrada [Clic aquí]





Gloria Lasso "LA LUNA DE MIEL"

No hay comentarios: