miércoles, 25 de septiembre de 2013

Música mexicana

Rosa Sánchez
porta la millor
música Jarocha
al Musiquem Lleida!



Musiquem Lleida! és un festival internacional de música que se celebra als carrers i places de la ciutat de Lleida i comarques organitzat per la Coral Shalom.

La coral Shalom, com a entitat cultural, té com a principals objectius sensibilitzar i enriquir musicalment la societat amb l’organització de concerts i actes culturals oberts a tothom.

Com ens recorden Ells mateixos, Lleida i les seves comarques han estat bressol de músics de renom internacional com ara Ricard Vinyes, Enric Granados, Emili Pujol… També compta amb una gran tradició coral i instrumental, que actualment està en plena expansió gràcies a la formació de bons professionals.

Així doncs, amb aquest festival pretenem apropar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir; com també donar l’oportunitat a diferents intèrprets de tenir un escenari per difondre la seva música.

Aquest any el festival Musiquem Lleida! tindrà lloc divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre de 2013

Tanmateix, el dissabte 05 d’octubre de 2013 tindrà lloc a les 12:30 hores a la cèntrica plaça de la Paeria de Lleida un concert sobre el “Son Jarocho i cançó mexicana” a càrrec de la coneguda cantant Rosa Sánchez, que darrerament la hem tingut donant concerts al centre Diògenes i dissabte 28 a La Lotteria Associació Cultural de Sants a Barcelona.

La cantant Rosa Sánchez és una viatgera que ha posat els peus a Barcelona. Nascuda a Costa Rica, ha dedicat anys de la seva vida a recórrer el continent americà amb la guitarra a l’esquena cercant i aprenent un ampli repertori tradicional de diversos orígens i, en especial, de Mèxic.

El projecte que ens presenta actualment s’ha desenvolupat íntegrament a Catalunya, amb músics del país que compaginen una formació clàssica i acadèmica (estudis a l’ESMuC i al
Reina Sofia) amb una vocació per les músiques populars; ha format part de la convocatòria 2011 del projecte Diversons de l’Obra Social de “la Caixa” actuant per tot el territori espanyol; ha enregistrat el disc Picante pero sabroso (a punt d’editar-se), i ha participat en el programa de TV3 “Ritmes a l’estudi”.

Rosa Sánchez en directe per el públic de Lleida

No hay comentarios: