miércoles, 14 de agosto de 2013

L'empresa, amb seu a Olot

Espuña 
preveu obrir nous mercats 
a Mèxic i Austràlia 



L'empresa Espuña, dedicada a la producció i distribució d'embotits amb seu a Olot, i va tancar el 2012 amb una facturació de 72,4 milions d'euros preveu créixer en exportacions, i ho farà potenciant les vendes en països europeus on ja té presència i obrint nous mercats, com ara els de Canadà, Mèxic i Austràlia.

El gerent, Xavier Espuña, explica que l'empresa exporta actualment a uns trenta estats d'arreu del món, sobretot al francès i a l'argentí, i que vol potenciar els mercats d'Alemanya, Anglaterra i Brasil. “Brasil és un país complicat, perquè en qualsevol tràmit que intentis fer et parlen de terminis llarguíssims”, va assegurar.  
Aquest creixement internacional de l'empresa va ser el que va destacar dimecres el delegat del govern, Eudald Casadesús, que juntament amb el director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Vicenç Espanyol, va ser a la seu de l'empresa a Olot. 

Casadesús va afirmar que “Espuña és un gran exemple del que necessiten Catalunya i les comarques gironines: una empresa que està immersa en un procés d'inversió i d'internacionalització”. Espuña, que forma part del clúster carni Innovac, té actualment 365 persones repartides en les seves quatre seus: dues plantes a Olot, una altra a Utrillas (Terol) i la quarta a Pergamino (Argentina). 

L'empresa Espuña disposa actualment de 380 referències, i any rere any n'amplia el nombre. Entre les novetats que ha tret darrerament l'empresa al mercat hi ha dues noves classes de productes per picar, que anomenen Cañitas (perquè té una mida semblant a la canya de beure), que van traient “amb diferents sabors”, com ara de fuet i de xoriço. També han tret al mercat uns snacks de fuet de pernil. 

L'empresa també preveu invertir 1,5 milions d'euros a ampliar, entre d'altres, la instal·lació en què es fabrica el producte Cañitas un nou producte per picar, a la fàbrica d'Olot.  

No hay comentarios: