domingo, 28 de julio de 2013

Publicada la Programació

Mèxic presenta al
XIII Festival Internacional
de Teatre Amateur de Girona-FITAG 201




En Xavier Soy, President de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació de Girona ja ha presentat l’edició d’aquest any en que hi trobarem participació de grups de llocs i països com Itàlia, Bèlgica, Mèxic, Rússia, Tunísia, Romania, Argentina, País Valencià, Euskadi, França, Comunitat de Madrid y Catalunya.


En Xavier Soy ens diu que

“Fidel a l’estiu, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) arriba un any més amb la voluntat d’oferir dies màgics de teatre nascuts de l’esforç i la il·lusió, i també del bon fer, de companyies amateurs procedents d’arreu. D’ençà del seu naixement, el 1998, amb el nom de El Pati, han passat molts anys, al llarg dels quals el festival ha consolidat una oferta atractiva d’arts escèniques a Girona i a les comarques gironines.


Podem assegurar que el FITAG és ja un esdeveniment de prestigi que permet oferir emocions a l’escenari, nascudes de la creativitat de gent que no és professional de l’escena, però que hi aporta espectacles de primer nivell. És també, doncs, un aparador per mostrar feina ben feta que massa vegades no rep el suport de la indústria, i això dificulta que sigui reconeguda.

El FITAG, doncs, premia molts esforços anònims i, en ocasions, invisibles, i permet mostrar feines de qualitat. És també una manera d’entendre el teatre amateur i de donar-hi suport. Una de les seves singularitats és que permet que es relacionin actrius i actors de diverses procedències, que durant uns dies conviuen, comparteixen experiències i s’integren amb el públic.

En aquests temps complexos mantenir el FITAG, ajustant-lo a les dificultats que es viuen, era un repte que s’ha superat. Cal tenir en compte que, a més de ser una mostra de creativitat i dinamització de les companyies que ens visiten, permet visualitzar el teatre no professional que es fa a les comarques gironines. I és una eina de primer ordre per promocionar Girona i les comarques, perquè les actrius i els actors que hi participen són agents difusors de la nostra realitat i de la força turística i cultural del país.

N’esperem molt, de la programació del FITAG 2013, i desitgem que les persones que el fan possible rebin el reconeixement que la seva feina els fa merèixer”.

Enguany, el XIII Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG 2013 tindrà lloc del 2708/2013 al 31/08/2013, amb diversos llocs de celebració:

Teatre Municipal 
Pl. del Vi, 1 
Tel. 972 419018 Girona (Gironès) 
Web del Teatre Municipal de Girona 
teatre@ajgirona.org 

Casa de Cultura 
Pl. de l'Hospital, 6 
Tel. 972 226822 Girona (Gironès) 
Web de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona 
secretaria@casadecultura.org 

Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona (pati de les magnòlies) 
Pl. de l'Hospital, 5 
Girona (Gironès) 

Sala la Planeta 
Passeig Canalejas, 6
Tel. 972 207754 
Girona (Gironès) 
Web de la Sala la Planeta 

Centre Bonastruc ça Porta-Call de Girona 
Carrer de la Força, 8
Tel. 972 216761 Girona (Gironès) 
Web del Centre Bonastruc ça Porta-Call de Girona 
callgirona@ajgirona.cat



Des l’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants tot pensant amb els nostres lectors i amics els hi dedicarem en breu uns articles monogràfics.

Tenim un mes d’agost de vacances, però amb moltes opcions culturals vinculades amb Mèxic…

No hay comentarios: