jueves, 13 de junio de 2013

Fins a finals de mes de juny:

L’obra del dramaturg mexica
David Eudabe
LA GRANDESA D' ÉSSER UN ENTRE TANTS
a la Sala Atrium de Barcelona




DAVID EUDAVE, México DF (1983) es un dramaturg Llicenciat en Letras Españolas i diplomat en creació escènica per a espais alternatius.

Actualment realitza el Doctorat en Arts Escèniques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Tanmateix a  Mèxic ha treballat com a docent en les àrees de literatura i teatre, i té varis articles especialitzats publicats.

És autor també autor d’una vintena de textos dramàtics, varis d’ells ja portats als escenaris, entre els que destaquen:  “Sueño de una noche húmeda” (Premi a la Dramatúrgia en la XI Muestra Nacional de Teatro) y “Harakiri Salomé”, publicada a la revista Tragaluz.

Des de 2010 forma part de l’equip de creació de “LAminimAL”  actuant com a actor i dramaturg als laboratoris realitzats a la Sala Beckett.

A partir del dimecres 19 de juny fins el diumenge 30 de juny de 2013 a la Sala Atrium de Barcelona (Carrer Consell de Cent, 435) podrem veure un dels seus treballs que porta per nom “LA GRANDESA D' ÉSSER UN ENTRE TANTS”  que és un text inèdit del jove dramaturg mexicà David Eudave, escrit en llengua catalana i especialment creat per a treballar amb els Sistemes Minimalistes repetitius. 

La trama segons ens expliquen gira al voltant de tres històries que enfoquen diversos àmbits d'un tema molt humà: la coacció. Tres experiències d'interacció viscudes per un grup molt heterogeni d'homes i dones que intenten afrontar, com poden, les dificultats dins del sistema que els envolta. 

En escena actors i actrius, directora i equip tècnic construeixen l'espectacle en cada funció. Cada escena posseeix dues possibilitats de continuïtat, que la directora triarà en directe i d'acord amb les variacions proposades pels actors i actrius. L'ordre de les escenes es canvia en cada representació. Tot es fa en directe i en relació al que està passant en cada moment. Des de la banda sonora tocada i cantada en escena fins a la il·luminació, tot pot variar i prendre protagonisme en qualsevol moment. Els conflictes dels personatges es barregen amb els dels actors i actrius jugant a la frontera entre la realitat i la ficció, entre el representant i el representat.

L’espectacle teatral “La grandesa d’ésser un entre tants”, que es presenta en aquestes línies, neix com a resultat de la recerca de creació iniciada l’octubre de 2010 als laboratoris de treball realitzats a l‘Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett. De l’octubre del 2010 al juny del 2011, el grup de treball estable, en règim de residència a la Sala Beckett, ha estat investigant al voltant dels Sistemes Minimalistes Repetitius (SMR), tècnica teatral creada pel dramaturg i director José Sanchis Sinisterra als anys 80. Aquest grup de treball, anomenat LAminimAL Teatre Sistèmic, ha generat un gran volum de material creatiu, teòric i pràctic, que ara reuneix en la creació d’un espectacle teatral. 

Després d’un any de treball, “La grandesa d’ésser un entre tants” és el primer muntatge de LAminimAL Teatre Sistèmic, en col·laboració amb el Nuevo Teatro Fronterizo.

Ho podreu veure de dilluns a dissabte en presentacions que tindran lloc a les 21:00 hores. Val a dir que les presentacions dels diumenges son a les 19:00 hores i el preu de l’entrada es de 19 euros.

No hay comentarios: