domingo, 9 de junio de 2013

Andorra, el Pais dels Pirineus

Les Valls del Nord ofereixen diumenge 
la Festa de la Música
Durant tot el dia hi haurà actuacions de diferents estils musicals



Vuit hores de música tindrem a Les Valls del Nord d’Andorra segons la Nota de Premsa facilitada per el Comú de la Massana, ons ens explica que l’oferta cultural oferirda aquest diumenge 09 de juny de 2013 a la Festa de la Música tindrà un total de trenta actuacions, a càrrec d’unes tres-centes persones a Ordino i la Massana. 

Serà un aparador de bona part dels músics que tenim al país i alhora també serà un regal que ens fan aquests artistes, ja que actuen de forma desinteressada”, explica l’organitzadora de l’esdeveniment, Clare Allcard. 

La segona edició de la Festa de la Música arriba després de la bona acceptació que va tenir l’any passat. La idea va sortir de Clare Allcard i de seguida els comuns de les Valls del Nord se la van fer seva. 

La Festa de la Música és un dia de celebració al carrer, un dia per compartir i per passar-s’ho bé, acostant tot tipus de melodies al gran públic. Pensem que encaixa perfectament amb la filosofia de l’Escola de Música de les Valls del Nord, que és intentar fer gaudir de la música des de totes les seves vessants”, ens diu la consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo. 
La seva homòloga d’Ordino ha afegit que “hem intentat que bona part de les actuacions siguin a l’exterior, per seguir la filosofia d’aquesta festa, en què es potencia el contacte amb el públic. 

Les actuacions de les corals o de formacions clàssiques es faran a les esglésies de les dues parròquies per una qüestió de sonoritat”. 

I és que enguany, la Festa serà més variada que mai. Al matí, les actuacions es faran a Ordino mentre que a la tarda es concentraran a la Massana. 

Els estils musicals van des del jazz, al blues, la música clàssica, les corals i el rock. La Festa comptarà amb la presència del guitarrista mexicà Manuel Alonso, que farà una selecció de peces de flamenc. També cal destacar la participació del gran clarinetista Nicolas Foster i del saxofonista de jazz Jim Stead. A més, hi haurà cantants com ara Iain Woolward o Guillem Forné. 

“Al país hi tenim grans artistes que no són habituals dels nostres escenaris i aquesta festa serà una bona oportunitat per conèixer-los”, remarca Allcard. 

La Festa de la Música donarà el tret de sortida a les 10:45 h, a la plaça d’Ordino, amb el Grup de Saxos de l’Institut de Música d’Andorra la Vella i es tancarà a quarts de deu del vespre amb The Anglo-Andorran Alliance, un grup de blues-rock format per dos músics andorrans i dos anglesos, que s’ha format expressament per aquest gran esdeveniment cultural.


Manuel Alonso, guitarrista
Nascut el 1981 inicia els seus estudis musicals a l'edat de dotze anys amb el mestre Arturo Lezama. La seva formació acadèmica comença en l'any de 1997 mitjançant el seu ingrés a l'Escola Nacional de Música on ha rebut instrucció dels mestres David Domínguez Cobo, Salvador Rodríguez, Gabriel Saldívar, Joan Carles Laguna, Alejandro Salcedo i del mestre Néstor Castañeda per esmentar alguns. A més de realitzar estudis complementaris d'improvisació, anàlisi i harmonia moderna en diferents cursos impartits dins i fora de l'escola, tal és el cas del curs Composició en la Guitarra impartit pel pianista i guitarrista Egberto Gismonti al Festival de Còrdova, Espanya 2006. .

A l'edat de disset anys comença la seva formació a la guitarra flamenca, a la qual des d'aleshores li ha brindat major interès estudiant i interactuant amb músics de la comunitat flamenca a Mèxic, principalment sota la guia del mestre Rubén Díaz.

S'ha exercit com a solista i en acoblaments, principalment de flamenc i jazz. Ha realitzat gires a l'interior de la república mexicana i s'ha presentat en escenaris de festivals culturals (Cervantino, Festes d'Octubre, etc.), El sòcol capital, cases de cultura, ràdio, televisió, entre d'altres fòrums.

Des de l'any 2002 i fins al 2005 va donar suport al Cor Acadèmic de la UNAM dirigit pel mestre Gabriel Saldívar, amb qui va realitzar gires nacionals i internacionals per diversos països, en els quals destaquen Alemanya, Àustria i Itàlia.

Ha participat en produccions discogràfiques de diversos artistes com arranjador i executant, a més de produir els seus propis projectes.

Va concloure els seus estudis de Tècnic Professional en Guitarra Clàssica amb el mestre Alejandro Salcedo a l'Escola Nacional de Música de la UNAM. Actualment a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), estudia amb el pianista i compositor Eduardo Tancredi i la cursa de Guitarra Flamenca amb els mestres Juan Ramón Caro, Rafael i Juan Manuel Cañizares.

No hay comentarios: