martes, 14 de mayo de 2013

Patronat Parroquial

Teatre: 
La venganza de Don Mendo
baix la direcció de Maribel Masip
els dies 18 i 19 de maig de 2013 




Encara teniu l’oportunitat de gaudir d’aquest obre de teatre popular que presenta el “Grup de teatre El Coverol” baix la direcció de Maribel Masip els dies 18 i 19 de maig de 2013, al Teatre del Patrona Parroquial d’Esparreguera, situat a carrer Tomàs Cabeça 1.

La venganza de Don Mendo” obra teatral de Pedro Muñoz Seca, va ser estrenada al Teatre de la Comèdia de Madrid el 1918, convertint-se a l'instant en un èxit com a comèdia ambientada a l'Espanya medieval. El seu èxit va ser tan gran que, avui dia, és la quarta obra més representada de tots els temps a Espanya juntament amb Don Juan Tenorio, Fuenteovejuna i La vida és somni. És, a més, un recorregut per gairebé tots els metres i formes estròfiques de la poesia castellana.

L'obra pertany al gènere, creat per l'autor, l'astracan. El astracan és un gènere còmic menor que només pretén fer riure a tota costa: l'acció, les situacions, els personatges fins i tot el decorat depenen única i exclusivament de l'acudit, que sol ser de joc de paraules i de deformació còmica del llenguatge.   

La venganza de Don Mendo” és una obra que abunda en jocs de paraules i cops d'humor, una reducció a l'absurd dels elements propis del drama històric amb fins paròdics. S'uneixen elements detonant de l'ahir i del present en obvis anacronismes, fent a més que personatges medievals es moguin en un món dominat per la moral utilitària del temps de Muñoz Seca.   

L’Argument d’aquesta obra teatral te com a protagonista a Magdalena, filla de Don Nuño Manso de Jarama, que està enamorada de Don Mendo, un noble pobre amb qui manté relacions secretas .El pare de la jove decideix casar-la amb un ric privat del Rei, Don Pero. Ella, que vol ascendir socialment, accepta sense dir-li res a Mendo ni Però. Per això, quan aquest últim els descobreix, Mendo s'autoinculpa de robatori i acaba empresonat i condemnat a mort. Un amic d'ell, el Marquès de Montcada, li rescata, donant-li així oportunitat de dur a terme la seva venjança

Val a dir que aquesta obra que es fa al Patronat Parroquial d’Esparreguera, entitat Amiga d’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, es representarà el dissabte 18 de maig a les 10 de la nit, i el diumenge 19 de maig a les 7 de la tarda. 

Entrades a la mateixa taquilla o anticipades a la tintoreria “Net Net” telf 93 777 1992. Preus Populars.

No hay comentarios: